Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2020 / Før neste koronaetappe

Innhold

  Før neste koronaetappe

  Midt i påsken har vi fått kommuneoverlege Karin Møller til å fortelle kort om status i arbeidet med å bekjempe smitten av koronaviruset.

  Vår planlegging 

  Folkehelseinstituttets nye vurderinger basert på risiko og kunnskapsgrunnlag, er viktig for vår videre planlegging.

  Regjeringen har nå lagt planer for en gradvis og forsiktig åpning av samfunnet. Dette vil skje med et steg av gangen, slik at effekten kan følges og at vi ikke brått ender i en situasjon med ukontrollert spredning. 

  Det ser ut til at de nasjonale tiltakene som ble iverksatt 12. mars vært veldig effektive. Det samme har bidraget fra hver enkel av oss også vært.

  Slik tallene ser ut nå har landet som helhet klart å bremse epidemien. Smitteforekomsten er nå lav og i praksis har vi fått til en oppbremsing av denne. Dette er veldig bra.

  Viruset et ikke borte

  Men det betyr ikke at viruset er borte. Og det betyr heller ikke at vi skal slutte å være nøye med det grunnleggende smittevernet. Vi må fortsette med å vaske hender grundig og ofte, ikke hoste eller nyse på hverandre og være nøye med å følge myndighetenes råd og pålegg.

  Vi skal fortsatt passe på hverandre, men vi må være sammen med avstand, og ikke i store grupper.

  Om vi slipper opp helt, vil smittespredningen ta seg opp og vi vil igjen se en stigning i smittede og alvorlig syke. Skjer det vil myndighetene iverksette enda strengere tiltak for å stenge ned samfunnet.

  Lokalt

  Lokalt har vi liten dokumentert smittespredning. Men det er ingen grunn til at tro at vår region er mer fredet enn andre steder i landet.

  Alle helsetjenestene i Ringerike kommune har derfor fortsatt et høyt fokus på å beskytte og legge til rette for å gi gode tjenester til alle innbyggere. Også til de som måtte bli syke av korona.

  Åpner litt 

  Skoler og barnehager følger de nasjonale rådene og vil etter påske legge til rette for en gradvis åpning. Dette har kommunen informert om rett før påske, men det er viktig å minne på at det vil ikke bli som før.

  Det vil være mange tilpasninger og justeringer. Men det vil bli mulig for barna igjen å være i kjente rammer med venner læringsmiljøer. Dette er svært viktig for barnas helse.

  Hver gang det gjøres endringer i tiltakene vil det ta omlag to til tre uker før vi kan si noe om effekten av endringene. Særlig på ett av de tallene vi følger mest med på. Tallet for de mest alvorlig syke som blir innlagt på sykehus.

  Dette betyr at vi høyst sannsynlig må bruke en god del av våren og kanskje også en god del av året med stadige justeringer av tiltakene.

  Og det betyr også at det er svært viktig at vi alle gjør det vi kan for å følge de råd og anbefalinger som gis. Først da vil det være mulig å vurdere hvordan tiltakene virker. 

  Oppfordringen til oss alle er fortsett å bli med på dugnaden. Følg de råd og retningslinjer som gis, for at vi sammen kan holde flest mulig av oss friske! 

  Påskevett-regler

  Årets påske er ikke som tidligere påsker. Men den trenger ikke å bli dårligere av den grunn. Her er noen justerte påskevett-regler, som kan være nyttige nå.

  1. HUSK å vaske hendene dine ofte
  2. RING en du er glad i hver dag
  3. DRIKK kaffe med naboen ute
  4. VÆR sammen med venner, men hold avstand
  5. SPIS sammen med familien 
  6. GÅ PÅ TUR og VÆR AKTIV i nærmiljøet
  7. NYT en stille dag og slå av mobilen
  8. HOLD deg hjemme om du er syk
  9. STOL på helsemyndighetene
  10. VASK hendene dine en gang til

  Fortsatt god påske!

  Siste endret: 10.04.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?