Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2020 / Godt å komme tilbake til barnehagen

Innhold

  Godt å komme tilbake til barnehagen

  Det var stor gjensynsglede, og fornøyde barn som kom tilbake i Heradsbygda barnehage mandag.  Oppstarten har gått fint, alle får omsorg og følger retningslinjene. Det har vært litt uvant for barna at de ikke bare kan bytte lekekamerater og gå dit de vil i løpet av dagen, men de er flinke til å tilpasse seg.

  Viktig med god dialog med foreldrene

  Barnehagen opplever en god dialog med foresatte, både om barnets behov, men også om smittevernhensyn, åpningstider og nye rutiner. Det virker som alle har lest informasjon som ble sendt ut fredag og følger anbefalingene. 

  - Vi ønsker å gi honnør til alle foresatte, fordi barna er godt forberedt før de kommer til barnehagen. De vet at det vil være annerledes enn vanlig, sier enhetsleder i Heradsbygda barnehage, Jane Reuterdahl.

  Barna er opptatt av å vaske hender, holde seg i sonene og kan forklare hvorfor de må gjøre det. Mange av de største barna kan forklare godt hva korona er.

  -Jeg er så imponert over hvor flinke barna er til å overholde smittevern reglene, og det virker som de forstår  mye av situasjonen, sier en ansatt i Heradsbygda barnehage.

   håndvask i barnehagen

  Foto: Håndvask inne er godt forklart og det er lett å holde avstand.

  Foreldrene i Heradsbygda er trygge på å levere ungene dit. Vi har snakket med to fedre om de opplever det trygt å levere ungene.

  - Ja! For jeg har fri (jobber turnus), og hadde jeg ikke vært trygg på at barna var trygge, så hadde jeg heller ikke levert de, sier han. Han stoler på hva myndigheten har bestemt. Videre forteller han at barna hans har blitt gode på å vaske hender hjemme og obs på dette selv.

  En annen pappa svarte at de var glade for at barnehagen åpnet igjen. Datter på 5 1/2 år klarte nesten ikke vente på å komme i barnehagen igjen, etter at foreldrene fortalte datteren at hun nå skulle få komme tilbake å leke med vennene sine. 

  Alle ansatte har stått på helt frem til åpning, også i helgen, for at barn og foresatte skal få god og trygg oppstart i barnehagen. Det er mange arbeidstimer som er lagt ned for å sikre smittevern på kort tid.

  Barna er delt i faste grupper (kohorter) med faste voksne hele uken. De rullerer på 6 forskjellige områder utendørs (delt av med sperrebånd), har eget område inne og er på tur i de samme gruppene. Håndsprit og engangshansker er tilgjengelig både inne og ute.

  Foto: Smittevernutstyr, solkrem og vannflasker er plassert godt utenfor rekkevidde for barna, slik at de voksne sørger for at de får rett vannflaske og hjelper dem med hygiene og solkrem.

  Hver eneste ansatt har tatt håndhygiene kurset på KS-læring. De har jobbet godt med den nasjonale veilederen og laget en egen veileder for hvordan vi gjennomfører retningslinjene i vår egen barnehage.

  Vi har gjennomgått dagsrytmen i barnehagen og sett hvor vi må gjøre ekstra smitteverntiltak. Fra hvordan vi gjennomfører måltider til hygiene regler og renhold mm.

  Færre leker

  Etter en risikovurdering basert for smittevern på alle leker, har vi få leker tilgjengelig for barna. Hver samarbeidende gruppe deler leker, og vasker dem etter bruk.

  Barna syns det er litt rart med lite leker, men de voksne har funnet fram til andre aktiviteter både inne og ute, som ser ut til å falle i smak. Da blir det sikkert ekstra stas når lego og dukkekrok etterhvert kommer frem igjen.

  Har hatt drift etter smittevernregler lenge

  Heradsbygda barnehage har fulgt smittevernreglene fra FHI helt siden de stengte ned for de aller fleste barna. Vi har hatt åpent hele tiden, også hele påsken, for barn med foresatte i samfunnskritiske funksjoner og barn på Andedammen (forsterket avdeling).

  Kommunalsjef for utdanning og familie, Marianne Mortensen, er imponert over tilpassningene alle får til. -Ledere, MKS grupper og alle våre medarbeidere gjør sitt beste med å følge opp de rådene som er gitt i Veilederen, forteller hun. -Barnehagene og foreldrene viser alle en stor evne til fleksibilitet og omstillingsevne i denne krevende situasjonen! 

  Redusert åpningstid

  I Heradsbygda barnehage er nå rundt 60 % av barna tilbake, og fra neste uke har rundt 90 % meldt at de kommer.

  Etter en kartlegging av behov, har barnehagen redusert åpningstid denne uken fra kl 08 - 16, men for barn med foresatte som har samfunnskritiske jobber er det normal åpningstid.

  Siste endret: 22.04.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?