Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2020 / Nå åpner vi barnehagene igjen

Nå åpner vi barnehagene igjen

Mandag 20. april åpner de kommunale barnehagene og  barna kan endelig møte vennene sine igjen. De private barnehagene kan velge å åpne i perioden 20. til 27. april.

Vi ønsker alle barn og foreldre velkommen tilbake

- Vi gleder oss til å møte barna igjen og vi skal sørge for at starten skal bli både trygg og god, sier kommunalsjef for utdanning og familie, Marianne Mortensen.

Etter at Regjeringen 12. mars besluttet å stenge barnehager og skoler har kun noen få barn hatt omsorgstilbud. Skolene har lagt til rette for digital undervisning og barnehagebarna har vært hjemme.

Rett før påske kom beskjeden om en gradvis åpning av samfunnet igjen, og at barnehagene skal åpnes fra 20. april.

Det er trygt i barnehagene

Gjenåpningen av barnehagene er basert på faglige råd fra nasjonale helsemyndigheter og det er trygt å ha barna sine i barnehagene.

Å stenge barnehagene var et politisk valg. Det var i utgangspunktet ikke en anbefaling fra helsemyndighetene.

Det er innført svært grundige og gode rutiner for smittevern i barnehagene. Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet har utarbeidet en egen smitteveileder som gir både foreldre, ansatte og barnehageeier gode retningslinjer for trygge barnehagedager.

Veilederen ble presentert 15. april, og barnehagene i Ringerike følger naturligvis denne.

Ringerike er godt forberedt

Gjennom påsken og den siste uken har vi jobbet grundig med å legge til rette for en trygg og god gjenåpning av barnehagene.

- Vi er godt forberedt og kan forsikre alle foreldre om at dette skal gå bra.I går kom smitteveilederen og da er den siste biten på plass for en trygg og god barnehagedag, sier Marianne Mortensen.

I Ringerike har vi fulgt de nasjonale råd og pålegg regjeringen og helsemyndighetene har gitt. Det vil vi fortsette med og derfor åpner vi de kommunale barnehagene fra 20. april. Private barnehager kan velge å åpne i perioden 20. til 27. april.

Vi vil også oppfordre innbyggerne til å stole på helsemyndighetene og deres faglige råd og vurderinger knyttet til håndteringen av covid-19.

Smitteveileder

Den mye omtalte smitteveilederen er et grundig dokument som gir råd og støtte til barnehager i drift under koronavirusutbruddet.

• Veilederen inneholder blant annet noe om dette:
    • Når skal barn, foresatte og ansatte møte i barnehagen?
    • Når skal barn, foresatte og ansatte ikke møte i barnehagen?
    • Når sykdom oppstår i barnehagen
    • Hva hvis en i husstanden til barnet eller den ansatte er syk?
    • Hvis en i husstanden til barn/ansatt har bekreftet covid-19
    • God hånd- og hostehygiene
    • Godt renhold
    • Redusert kontakthyppighet mellom personer
    • Er det noen barn og ansatte det må tas spesielle hensyn til?
    • Opplæring av ansatte og informasjon til foresatte
    • Sjekkliste for smittevern i barnehager

Her finner du link til hele veilederen:

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med styrer i din barnehage eller sjekk Kunnskapsdepartementets svar på vanlige spørsmål fra foresatte

Utdanningsdirektoratet har laget en god informasjonsfilm, som tar for seg den nye barnehagehverdagen. Se den gjerne sammen barna deres hjemme.

Siste endret: 16.04.2020