Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2020 / Ringerikskjøkken i full produksjon

Innhold

  Ringerikskjøkken i full produksjon

  For Ringerikskjøkken handler det om å få skaffet de gode råvarene, produsere god og nok mat til brukerne våre, og sørge for at de ansatte holder seg friske.

  Målttidet er er ofte høydepunktet i hverdagen

  I «kjøkkenbransjen» er vi vant til å hive oss rundt, tilpasse oss og gjennomføre.

  Vår funksjon og vårt oppdrag er om mulig enda mer viktig nå, enn noen gang. I en tid da våre brukere er mer isolert og avskåret fra besøk og samvær med familie og venner, så er måltidet desto større høydepunkt i hverdagen.

  - Det er med både ydmykhet og stolthet at vi hvert dag tar på oss våre kokkejakker, skjerper våre kniver og tar fatt på ny dag. Med ferske og gode råvarer skal vi lage god mat og skape gode måltidsopplevelser, sier avdelingsleder Omar Viset. -Vi er ved godt mot og håper på en Korona-fri sommer. 

  Bilde: Omar Viset, Avdelingsleder Ringerikskjøkken

  Skaffe riktige råvarer og produsere god mat 

  Ringerikskjøkken må, som mange andre, omstille seg og være i beredskap. Det betyr endringer i produksjonsrutiner, personal- og varetilgang.

  Nå handler det om å produsere nok og riktig mat til alle våre brukere, klare å skaffe riktige og gode råvarer og sørge for å holde de ansatte friske og i god form. 

  Skulle det bli mye sykdom blant personalet, har avdelingsleder Omar Viset løpende dialog med kokker fra lokalt næringsliv, som gjerne vil trå til.

  Til daglig har vi gode og strenge rutiner for renhold og personlig hygiene, håndvask og rent arbeidstøy, likevel har vi ekstra fokus på dette nå. 

  Beredskapslager med velsmakende, ferdigprodusert mat

  Vanligvis produserer vi ca. 6 000 porsjoner med middag pr. uke, det går ut til alle kommunens institusjoner og bofellesskap.

  Vi produserer nå i tillegg opp et beredskapslager med mat, for 6 uker fremover. Det er fordi vi må ta høyde for at ansatte kan bli satt ut av sykdom, og med et slikt lager kan utsendelser av mat fra sentralkjøkkenet gå som normalt.

  Beredskapslageret med ferdigprodusert mat består i all hovedsak av gryteretter, lapskaus, grøt, stuinger, supper og annet som er mulig å produsere i grytene, koke opp og kjøle ned.

  Vi produserer mat med opptil 9 ukers holdbarhet. Maten som blir servert på institusjonene er smakfull og god.

  Med en stab dyktige kokker som håndterer dette på Sentralkjøkkenet og ute på våre Servicesenter, så går dette bra ennå. Men vi merker at det blir en del ekstra nå.

  Bilde: Lena Nøkleby Olsen og Rigmor Fenstad (bak) på Ringerikskjøkken pakker ribbemiddag til hjemmeboende.

  Tilpasser meny og rutiner

  Vi får stort sett tak i de råvarene vi trenger, selv om noen av våre leverandører har endret både utvalg, leveringsrutiner og -dager. Men vi tilpasser oss fortløpende og endrer menyen med hensyn til hvilke råvarer vi kan få tak i.

  Mange av våre brukere har fått sin livssituasjon og sine faste rutiner endret. Vi sørger for at de får mat levert hjem, ettersom det ikke er mulig å spise på Gleden på Austjord, kafeen på Hov eller i Krokenveien.

  Alt er mulig med litt planlegging, endring i rutiner og produksjon, vi tilpasser oss og lager mat slik at alle får det de skal ha.

  Godt samarbeid med frivillige

  Vi er veldig takknemlige for det gode samarbeidet vi har med Frivilligsentralen og «de gode hjelperne» der. Det er de som kjører ut mat til de hjemmeboende og vi kunne ikke fått til dette så bra uten dem.

  Vil du være frivillig? Ta kontakt med Frivilligsentralen

  Siste endret: 01.04.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?