Du er her: Hjem / Aktuelt / 12 ungdom klare for sommerjobb hos oss!

12 ungdom klare for sommerjobb hos oss!

Til uken starter de første ungdommene opp med sommerjobbb i helsesektoren og Vei, park og idrett.

Mange ungdom ønsker seg sommerjobb

All ungdom i alderen 16 - 23 år som bor i Ringerike kommune har mulighet til å søke sommerjobb i Ringerike kommune og hele 109 søkte på de 12 utlyste sommerjobbene. Dette tyder på at det er mange ungdom på Ringerike som ønsker seg en sommerjobb og en stor andel av søkerne var mellom 16 -18 år.

12 glade vinnere av sommerjobb i helse og samfunn

De som fikk jobb ble ble tilfeldig trukket ut blant alle søkerne, og er glad for å ha signert arbeidsavtale om sommmerjobb med Ringerike kommune.

8 av de 12 ungdommene er mellom 16 og 18 år. Flere i denne aldersgruppen sliter med å få sommerjobb før de er 18 år og tilbakemelding fra de "nyansatte" er at de syntes de er heldige som har fått jobb.

"Dette gjør det ekstra hyggelig å kunne tilby disse ungdommene sommerjobb" sier Rune Faksvåg, som er ansvarlig for tilsetting av sommerjobb for unge i HR-avdelingen.

Rune Faksvåg med to fornøyde ungdommer som har fått sommerjobb i kommunen: Christine Bakken og Tepessvi Dhammi.

Sommerjobb gir mulighet til å prøve seg på arbeidslivet, få netteverk, arbeidserfaring og bygge sin CV. De som får ansvar for ungdommene skal bidra til at de blir inkludert på arbeidsplassen og å tilpasse oppgavene ut i fra behov, kompetanse og modenhet.

Både Helse og Vei, park og idrett gleder seg til å ta imot ungdommene

Innen Vei, park og idrett er det i år tre sommerjobber og arbeidsoppgavene vil i stor grad være forefallende- og vedlikeholdsarbeid som rydding, maling og plenklipping.

Innenfor helse er det i år ni sommerjobber for ungdom og for dem vil arbeidsoppgavene være blant annet servering av måltider, aktivisering av brukere og eventuelt lettere arbeid utendørs.

"Jeg håper at ungdommene ser en mulighet til å vise seg frem som ressurser for en mulig framtidig arbeidsgiver og at de enhetene som får besøk av ungdommene tar dem godt imot" sier Faksvåg, "jeg håper også at både ungdommene og alle som møter dem i sommer, får en god opplevelse av gjennomføringen av «sommerjobb for ungdom 2019».

Ta godt imot ungdommene som har fått sommerjobb i Ringerike kommune!

Siste endret: 28.06.2019