Du er her: Hjem / Aktuelt / Godt oppmøte til infokveld om Ansvarlig vertskap

Godt oppmøte til infokveld om Ansvarlig vertskap

Alle med skjenkebevilling ble invitert til å delta på informasjonskveld om "Ansvarlig vertskap" som ble avholdt 14. februar på Rådhuset. Mange fra den lokale utelivsbransjen deltok.

Stor interesse for ansvarlig vertskap i lokal utelivsbransje

28 personer fra lokal utelivsbransje møtte opp til kursing med en god blanding av bevillingshavere og ansatte.

- Vi er godt fornøyd med interessen for dette hos det lokale utelivet, sier Kari Veien Denné  som jobber med skjenkebevillinger i kommunen, det er viktig at vi har god dialog med det lokale næringslivet og at de er trygge på rutiner og regelverk, fortsetter hun.

Kurset tok for seg temaet Ansvarlig vertskap som handler om å bidra til et trygt og hyggelig uteliv ved å heve kompetansen til ansatte i skjenkenæringen.

Deltakerne fikk veiledning og tips om:

• hvordan håndtere ulike situasjoner
    • en innføring i aktuelle bestemmelser i alkoholloven
    • kunnskap om alkoholens påvirkning på kroppen

Foredragsholder Vibeke Rinde er medeier og kontrollør i vaktselskapet Trygg24, hun er også adjunkt og jobber til daglig med å undervise.

Videre informerte kommunen om de lokale bestemmelsene i Alkoholpolitisk handlingsplan og om hvor man kan finne frem informasjon på nettsiden.

Viktig med god dialog

Det ble lagt stor vekt på viktigheten av god dialog mellom bevillingshavere, ansatte på skjenkestedene, skjenkekontrollører og kommunen (bevillingsmyndighet). En slikt kveld er en god anledning for alle til å bli bedre kjent og trygge på hverandre.

Sammen skal vi jobbe for at utelivet i Hønefoss er trygt og hyggelig, både for ansatte og gjester.

Siste endret: 22.02.2019