Du er her: Hjem / Aktuelt / Bievennlig blomstereng

Bievennlig blomstereng

I 2022 og 2023 har vi testprosjekt for å forsøke å etablere bievennlig blomsterenger i Hønefoss. Gi oss tilbakemeldinger!

Hvorfor

En mer bærekraftig forvaltning av kommunale grøntområder og et lite dytt i riktig retning for bier og pollinerende innsekter.

Bærekraftig drift og bievennlig lokalsamfunnet er målsettinger i kommuneplanens samfunnsdel.

Vi har plukket ut noen områder som vi tror ikke blir så mye brukt, eller deler av områder som vi tenker det kan passe med litt blomstereng, men vi kan ta feil, så kom med tilbakemeldinger!

Det er lov å gå, leke og sitte i blomsterengen!

Hvor

Det det valgt ut 16 områder til testprosjektet, godt spredt rundt i byen:

1. Ankersgate akebakke
    2. Dronninghaugen - Kahrsgt.
    3. Dølerudvegen lekeplass
    4. Elvelangs - fra Tippen til Petersøya
    5. Furulund - Høyby lekeplass
    6. Høybyveien - ved pumpestasjon
    7. Kongehaugen - Hønen terrasse
    8. Kvernbergsund bru - Nord (v/Regnbuen)
    9. Kvernbergsund bru - Sør (v/Rådhuset)
    10. "Mossejordet" - Mosseveien 11
    11. Myrveien 1
    12. Nedre Dahls vei
    13. Scjongshaugen
    14. Schjongslunden - ved starten av stien ut til bystranda
    15. Teglverket lekeplass - deler
    16. Vesterntangen ballplass - indre del

Hva skjer når?

I første omgang skal vi se hva som vokser opp av seg selv, og observere i løpet av sesongen.

I juni og juli har vi tilsynstunder for å se hvordan det står til på de forskjellige stedene. Har det kommet noen blomster eller bier? Er det arter vi ikke ønsker som kommer frem?

I slutten av juli vil vi ha slått, da klippes områdene, og der det har vokst opp blomster vil dette bli liggende for å tørke og gjenså området.

I august Noen steder vil det nok kreve litt mer å få til en fin eng, så utvalgte områder få ekstra hjelp med frøblandinger, kanskje sand og tiltak mot uønskede arter.

Vi er avhengig av gode tilbakemeldinger fra naboer og deg som bruker de forskjellige områdene, og så tilpasser vi så godt det går.

Fortell oss hva du syntes!

Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger om prosjektet!

Er det bra, eller har vi sluttet å klippe gresset på favorittlekeplassen?

Liker du blomstereng, men dette ser jo ikke ut?

Meld fra her!

Siste endret: 15.06.2022