Du er her: Hjem / Aktuelt / Buskerud bevaringspris 2020

Buskerud bevaringspris 2020

Prisen deles ut hvert år til eiere, organisasjoner eller virksomheter som har gjort en særlig innsats for å bevare et verneverdig kulturminne eller kulturmiljø i Buskerud.

Restaurering og bevaring av verneverdige gårdsbygg

I år har Ringerike kommune nominert tre gårdseiere, og det er Buskerud kulturminneråd som deler ut prisen.

Alle gårdeierene har på en eksemplarisk måte satt i stand og restaurert en verneverdig gårdsbygning etter antikvariske prinsipper. De har bevart og reparert eldre bygningsmateriale så langt det har vært mulig, og de har gjenbrukt detaljer som for eksempel smidde spikere. Ved behov for nytt materiale har det blitt laget så tett opp mot originalen som mulig.

De tre gårdsbygningen som har har blitt nominert av Ringerike kommune for bevaringsprisen er:

• Stabbur på Amundrud på Ask fra 1937.
    • Løe på Gravlimoen, Nes i Ådalen fra 1800.
    • Stabbur på Nedre Lerberg gård på Ask fra 1861.

Nedenfor ser du bilder av bygningene før og etter restaurering

Stabbur på Amundrud

Løe på Gravlimoen

Stabbur på Nedre Lerberg gård

Prisen deles ut før jul

Vinneren av bevaringsprisen velges ut av Buskerud kulturminneråd. Prisen på 50.000 kroner deles ut 15. desember på Buskerud bygningvernsenter.

Buskerud bevaringspris

Et nasjonalt ansvar å bevare norsk kulturarv

I kommunen kan vi sikre kulturminner, kulturmiljøer og landskap gjennom aktiv bruk av de mulighetene som Plan- og bygningsloven gir.

Kulturminner

Siste endret: 22.11.2020