Du er her: Hjem / Aktuelt / Den lokale forskriften opphører

Den lokale forskriften opphører

Beredskapsledelsen følger smittesituasjonen i Ringerike nøye. Konklusjonen etter dagens møte er at kommunens lokale forskrift opphører ved midnatt onsdag 13. januar 2021.

Ikke økt smittespredning i Ringerike

- Selv om smittesituasjonen er ustabil, og bildet stadig er i endring så er det positivt at det per i dag ikke er dokumentert økt smittespredning generelt i Ringerike kommune, sier ordfører Kirsten Orebråten.

På bakgrunn av smitteutviklingen i kommunen kan beredskapsledelsen ikke se at det er grunnlag for ytterligere lokale restriksjoner. De nasjonale tiltakene som ble innført fra 4. januar i år er strenge nok for smittebelastningen i Ringerike per i dag.

Den lokale forskriften vil derfor opphøre ved midnatt 13. januar, mens de nasjonale tiltakene i første omgang har virkning til 19. januar 2021.

- Det er vanskelig nå å vurdere konkret hvilken effekt den lokale forskriften har hatt, men slik smittesituasjonen er i dag velger vi å la forskriften opphøre ved midnatt 13. januar, avslutter ordfører Kirsten Orebråten.

Informasjon om korona

Kommunens nettsider