Du er her: Hjem / Aktuelt / Du er en del av Norges beredskap

Du er en del av Norges beredskap

Har du alt du trenger for å klare deg selv i tre døgn hvis vann og strøm plutselig blir borte? 28. oktober starter en landsdekkende kampanje med fokus på egenberedskap. Hvor forberedt er du?

Hvorfor egenberedskapsuke?

Målet med Egenberedskapsuka 2019, som varer fra 28. oktober til 3. november, er å øke folks kunnskap om egenberedskap slik at flere gjør fornuftige forberedelser. Det er en nasjonal kampanje fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Myndighetene anbefaler at alle husstander i Norge tar noen enkle grep for å bedre sin egen beredskap.

DSB har utarbeidet konkrete råd som du kan lese på sikkerhverdag.no. Der finner du blant annet forslag til et beredskapslager for å klare seg hjemme i minst tre døgn.

Det er flere forhold som gjør at det kommer egenberedskapsråd til befolkningen nå.

Mer ekstremvær er blant de viktigste årsakene. Ekstremvær kan føre til bortfall av kritisk infrastruktur, som for eksempel strøm, vann og mobilnett.

I tillegg bor vi i Norge – som er blant verdens tryggeste og mest stabile land –  og er vant til at det meste stort sett fungerer som det skal. Det er veldig mange tjenester og funksjoner vi er avhengig av for at vårt daglige liv skal gå rundt uten store problemer og det er faktisk en sårbarhet.

Ikke vær bekymret - vær forberedt

Selv om vi lever i et trygt land, kan uønskede hendelser oppstå hos oss også. Hvis vi rammes av en stor hendelse eller krise, er det mange som trenger hjelp.

Hvis flere av oss er i stand til å ta vare på oss selv, og de rundt oss ved en hendelse, kan hjelpen settes inn der behovet er størst. På den måten er du en del av Norges beredskap.

Vi har satt sammen Egenberedskapskofferten som viser et utvalg av det du bør ha for å dekke basisbehovene til deg selv og din familie i 72 timer.

Du kan se den i resepsjonen på rådhuset hele uke 44. Her kan du også få brosjyrer med sjekkliste og mer informasjon. Brosjyrene finner du også på Ringerike biobliotek, både på norsk og engelsk.

Følg med på facebook

Hele uken vil det komme tips og råd om egenberedskap på kommunens Facebookside, kanskje familien skal ha en liten øvelse i helgen?

Du kan også lese mer om egenberedskap på:

sikkerhverdag.no

Siste endret: 08.11.2019