Du er her: Hjem / Aktuelt / Eiendomsskatt 2019

Eiendomsskatt 2019

Faktura for eiendomsskatt blir sendt ut i mars. For 2019 har kommunestyret vedtatt at takstene for eiendomsskatt skal økes med 10 %.

Eiendomskatt for 2019

Faktura for innbetaling av eiendomsskatten sendes ut tre ganger i året. Datoene for forfall er:

• 20. mars
    • 20. juni
    • 20. oktober

Den første fakturaen du mottar er også din skatteseddel. Her får du informasjon om takst, skattesats, eventuelt bunnfradrag, og hva du skal betale i eiendomsskatt.

Les om eiendomsskatt.

Ny taksering høsten 2019

Kommunestyret har vedtatt at det fra 2020 er Skatteetatens formuesgrunnlag for boliger som skal benyttes som grunnlag for eiendomsskatt i Ringerike. Videre at det skal gjennomføres en taksering av eiendommer som Skatteetaten ikke har tall på. Formuesgrunnlaget står oppført i Skattemeldingen fra Skatteetaten.

For de eiendommene Skatteetaten ikke har tall på vil kommunen gjennomføre taksering i løpet av høsten 2019. Eiere av eiendommer som skal takseres vil bli varslet.

Det er Skatteetatens formuesgrunnlag eller den kommunale taksten som danner grunnlaget for hvor mye eiendomsskatt du skal betale. Per i dag er dette tre promille av grunnlaget.

Kommunestyret vedtar, innenfor regelverket, årlig hvor stor denne promillesatsen skal være. Kommunestyret kan også beslutte et bunnfradrag som alle skattegrunnlagene skal reduseres med. Ringerike har per i dag ikke noe bunnfradrag.

Siste endret: 27.02.2019