Du er her: Hjem / Aktuelt / Eiendomsskatt for næringseiendom

Innhold

  Eiendomsskatt for næringseiendom

  Kommunedirektøren ser behov for å gjennomføre en kvalitetssikring av takstgrunnlaget for næringseiendommer. Det har kommet flere henvendelser knyttet til dette og kommunedirektøren vil derfor anbefale sakkyndig ankenemnd å fatte vedtak om at klager som kommer inn etter frist, vil bli behandlet.

  I dialog med næringslivet

  Ringerike Næringsforening har påpekt i dialog med kommunedirektøren at det kan være store feil i takstgrunnlaget for næringseiendom. Kommunen har også mottatt flere henvendelser knyttet til takst på næringseiendommer.

  På denne bakgrunn har kommunedirektøren behov for å gjennomføre en kvalitetssikring av takstgrunnlaget for næringseiendommer, slik at næringslivet likebehandles uavhengig av om man har klaget eller ikke.

  Kommunen har ikke hjemmel til å utsette klagefristen, men har likevel full anledning til å behandle klager som kommer inn etter frist.

  Kommunedirektøren vil derfor anbefale sakkyndig ankenemnd å fatte vedtak om at klager som kommer inn etter frist, vil bli behandlet.

  Dette for å bidra til å skape forutsigbarhet for næringslivet.

  Ny gjennomgang

  Eiendomsskattekontoret vil i perioden frem til juli, i samarbeid med sakkyndig takstnemnd og lokale takstfolk, gjennomgå og kvalitetssikre takstgrunnlaget for næringseiendommer, slik at alle næringseiendommer blir vurdert uavhengig av klage slik at det sikres likebehandling.

  Uavhengig av klagenemndas vedtak har kommunedirektøren besluttet å utsette innbetaling av 2. termin til august.

  Eventuelle feil i innbetalt eiendomsskatt vil bli motregnet/tilbakebetalt.

  Siste endret: 21.09.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?