Du er her: Hjem / Aktuelt / Endelig åpner samfunnet igjen

Innhold

  Endelig åpner samfunnet igjen

  Regjeringen innfører «normal hverdag med økt beredskap» fra lørdag 25. september kl. 16.00. Den største belastningen med pandemien er over, og samfunnet kan åpne igjen. Men selv om vi nå går mot en mer normal hverdag, må vi fremdeles følge de råd og regler som gjelder. Det viktigste vi nå kan gjøre er å vaske hender, holde oss hjemme om vi er syke og teste oss om vi har symptomer. I tillegg til å ta vaksine mot korona og influensa, sier ordfører Kirsten Orebråten.

  Endelig er dagen her

  - Det er mange som gleder seg over at samfunnet nå gjenåpner, og at alle de nasjonale reglene innenlands opphører. Det betyr at vi nå kan vi begynne å leve mere normalt. Det betyr også at alle de som har hatt det svært tøft nå endelig kan slippe jubelen løs, sier ordfører Kirsten Orebråten. 

  - Men selv om hverdagen nå blir mere normal for de aller fleste, kan vi ikke slå oss til ro med at pandemien er helt over. Vi må være forberedt på at folk fremdeles kan bli syke og det er derfor viktig at så mange som mulig vaksinerer seg, sier Orebråten.

  Den nye og åpnere hverdagen vil fremdeles innebære beredskap. Men kommunen er godt forberedt og holder nødvendig beredskap i tiden fremover.

  - Nå er det opp til oss hvordan dette vil gå uten begrensende restriksjoner. Det viktigste vi nå kan gjøre er å vaske hendene, holde oss hjemme om vi er syke, og teste oss om vi har symptomer. I tillegg til å ta vaksine mot korona og influensa, sier Orebråten.

  Hold deg frisk

  Selv om pandemien nå er mer avgrenset vil det fortsatt være smitte både med covid-19 og andre luftveisvirus, slik som influensa, RS-virus og andre forkjølelsesvirus. 

  Vaksiner deg

  Har du fortsatt ikke tatt koronavaksinen eller mangler en dose oppfordres du til å vaksinere deg. Det kan du gjøre på vårt vaksinesenter på Eikli skole.

  Influensavaksinen er klar fra uke 41

  Alle innbyggere i risikogruppene får tilbud om influensavaksine først, og helsegevinsten er stor om du vaksinerer deg. For å øke kapasiteten tilbyr vi influensavaksine på Eikli i uke 41 - 43.  

  Stor helsegevinst ved å vaksinere seg

  Alle kan bli syke av influensa, smitte andre og risikere å bli alvorlig syk. Influensautbrudd medfører høyt fravær i skoler, barnehager og på arbeidsplasser. Vi oppfordrer derfor alle til å vaksinere seg. Er du ikke i risikogruppe kan du ta influensavaksinen på apoteket, hos fastlegen eller i regi av bedriftshelsetjenesten.

  Risikogruppene

  Når og hvor kan du få influensavaksinen?

  Vi starter opp med å tilby vaksiner i uke 41. Du vil få nærmere beskjed om hvordan du kan bestille time hos oss.

  I hovedsak vil vaksineringen foregå i våre vaksinasjonslokaler på Eikli. Her er det etablert gode rutiner og det er enkelt å holde god avstand til hverandre.

  Hvis du allikevel skal til din fastlege for konsultasjon, vil det i noen tilfeller være mulig for fastlegene å tilby deg influensavaksine samtidig. Dette må du avklare med fastlegen din. 

  Mere informasjon

  Følg med på våre nettsider for oppdatert informasjon om årets influensavaksinering.

  Vi legger ut informasjon om timebestilling når det er klart.

  Du finner også informasjon på FHI

  Siste endret: 01.10.2021

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?