Du er her: Hjem / Aktuelt / Fosser frem på kommunebarometeret

Fosser frem på kommunebarometeret

Bedre økonomi, bedre tall i grunnskole og pleie og omsorg, og solid befolkningsvekst. I Ringerike har noen gjort noe riktig, skriver Kommunal rapport i dag.

Opp 153 plasser

Ringerike har forbedret seg i nesten samtlige sektorer på Kommunebarometeret og får skryt av Kommunal rapport. På årets kommunebarometer er Ringerike rangert på en 137. plass som er en forbedring på 153 plasser fra i fjor.

- Det er hyggelig med skryt, men det er enda mere gledelig å se at jobben som er gjort de siste årene gir resultater, sier ordfører Kirsten Orebråten.

- Ringerike kommune var bundet på hender og føtter gjennom flere år i ROBEK. Fra 2014 tok man kraftige grep for å gjenvinne styringen og starte moderniseringen. Dette ser vi nå at har hjulpet også på tjenestekvaliteten overfor brukere og innbyggere, fortsetter Orebråten.

- Vi gjennomfører en omfattende fornyelse av både bygningsmasse og infrastruktur, samtidig som vi øker kompetansen og dermed legger til rette for bedre kvalitet i tjenestene, understreker Orebråten.

Stolt ordfører

- Når Ringerike nå stiger på Kommunebarometer innen omtrent samtlige sektorer så ser vi at vi oppnår den økte kvaliteten vi er ute etter. Vi får en bedre skole, bedre barnehage og bedre pleie og omsorg for å nevne noe. Dette er helt avgjørende for å oppnå vekst, både i antall innbyggere og i flere arbeidsplasser i verdiskapende næringsliv, sier Orebråten.

- Jeg er stolt av kommunestyret som våget å se langt frem, og jeg er stolt over de ansatte som gjør en uvurderlig innsats hver eneste dag, avslutter ordfører Kirsten Orebråten.

Også de økonomiske tallene er forbedret. I år lander Ringerike på en 236. plass, noe som er 50 plasser bedre enn i fjor.

Kommunal rapport konkluderer med at Ringerike har forbedret seg på alle 12 sektorene i Kommunebarometeret. Det er særlig i barnehage og helse kommunen har klatret voldsomt og det er helt tydelig at det er tatt bevisste grep.

- Noen har gjort noe riktig, og Ringerike ser ut til å ha god kontroll på virksomheten, avslutter Kommunal rapport.

Siste endret: 08.10.2020