Du er her: Hjem / Aktuelt / Frokostmøte om grønn næringsutvikling og smart spillvarme

Frokostmøte om grønn næringsutvikling og smart spillvarme

Vil du og din bedrift bli en del av en næringsklynge som gjenbruker overskuddsvarme fra datasentre og annen kraftintensiv industri, til annen grønn næringsutvikling? Ringerike har attraktive næringsarealer og infrastruktur for både kraftintensiv industri og annen næring blant annet på Treklyngen industripark og Kilemoen.

Smart bruk av overskuddsvarme

Overskuddsvarmen fra kraftkrevende industri kan, med riktig tilrettelegging og samarbeid gjenbrukes til annen grønn næringsutvikling. Matproduksjon, oppvarming, treforedling og andre bionæringer er noen eksempler på dette.

Ringerike kommune, Treklyngen, Ringerikskraft, Vardar Varme og representanter fra Norsk Energi har samarbeidet om å utrede dette.

Rapport er nå klar og målet med samarbeidet er legge til rette for smart energibruk, klimagevinster, verdiskapning og nye arbeidsplasser.

Digitalt møte

Ringerike kommune, Ringerikskraft, Treklyngen og Vardar ønsker velkommen til et åpent frokostmøte for å fortelle mere om dette arbeidet og våre tanker om veien videre.

Møtet arrangeres digitalt torsdag 4. februar klokken 08.30-10.00.

08.30 -08.40 - Varmt velkommen til Ringerike

Bente Elsrud Anfinnsen (klima- og miljøsjef i Ringerike kommune)

Harriet Slaaen (næringssjef i Ringerike kommune)

08.40-09.10 - Funn og anbefalinger fra rapporten

Linda Pedersen Haugerud, Norsk Energi

09.10-09.30 - Velkommen til samarbeid om veien videre

Pelle Gangeskar, (markedssjef datasenter og kraftkrevende industri i Ringerikskraft)

Kjetil Bockmann (daglig leder i Vardar Varme AS)

Rolf Jarle Aaberg (administrerende direktør i Treklyngen industripark/Follum Eiendom AS)

09.30-10.00 - Åpen post

Tid til spørsmål og kommentarer fra deltakere

Påmelding gjøres på mail til klima- og miljøsjef Bente Elsrud Anfinnsen bente.elsrud.anfinnsen@ringerike.kommune.no

Les mere om Grønn næringsutvikling og smart spillvarme her.

Informasjon fra Ringerike kommune

Siste endret: 29.04.2021