Du er her: Hjem / Aktuelt / Geiter i sentrum

Geiter i sentrum

Også i år vil det være beitende geiter i Hønefoss sentrum. I år utvider vi til hele 5 områder. De holdes der av digitale gjerder, så det er ekstra viktig å ha hunden i bånd!

Ingen synlige gjerder

Det vil gå 10 beitende geiter med kje først på Hengsle/Paddevika før de flyttes videre.

De holdes der av norsk beiteteknologi kalt Nofence, som bruker lydsignaler til å vise geitene hvor gjerdet går. Geitene er trent til dette. Det er kun de voksne geitene som har på halsbånd, og kje følger mor tett.

Etter Paddevika vil de etter tur være på:

Petersøya, Schjongslunden, Haldentoppen og ved gamle Ullerål skole.

Vis respekt for dyrene

Dyrene er godt vant med mennesker, og hvis de kommer bort til deg må du gjerne kose med dyra. Men man må ikke løpe etter, eller skremme dyrene.

Båndtvang hele året på Petersøya

Det er fortsatt mulig å gå tur med hunden disse stedene, men det er ekstra viktig å ha hunden i bånd da det ikke er noe fysiske gjerder rundt geitene.

Etter Forskrift om hundehold i Ringerike kommune er det båndtvang hele året i etablerte boligområder, parker og rekreasjonsområder.

Et prøveprosjekt som ga mersmak!

Dette var et prøveprosjekt for Teknisk enhet - vei, park og idrett i fjor. Der vi undersøkete forskjellige alternative driftsformer med fokus på bærekraft, miljø og teknologi. Geitene var så flinke at vi fortsetter!

Hvis du har noen bekymring for geitene, eller det har skjedd noe med dem, kontakt geitebonden direkte på telefon:

Lisa: 941 36 546

Bjarne: 911 99 642

Har du spørsmål om prosjektet, kontakt prosjektleder på epost: kathrine.briseid@ringerike.kommune.no

Siste endret: 23.06.2022