Du er her: Hjem / Aktuelt / Geiter på Petersøya

Geiter på Petersøya

Fra uke 34 til 40 vil det være beitende geiter på Petersøya. De holdes der av digitale gjerder, så det er ekstra viktig å ha hunden i bånd!

Ingen synlige gjerder

Det vil gå 10 beitende geiter med kje på Petersøya fra 23. august og utover høsten. De holdes der av norsk beiteteknologi kalt Nofence, som bruker lydsignaler til å vise geitene hvor gjerdet går. Geitene er trent til dette. Det er kun de voksne geitene som har på halsbånd, og kje følger mor tett.

Vis respekt for dyrene

Dyrene er godt vant med mennesker, og hvis de kommer bort til deg må du gjerne kose med dyra. Men man må ikke løpe etter, eller skremme dyrene.

Båndtvang hele året på Petersøya

Det er fortsatt mulig å gå tur med hunden her, men det er ekstra viktig å ha hunden i bånd da det ikke er noe fysiske gjerder rundt geitene.

Etter Forskrift om hundehold i Ringerike kommune er det båndtvang hele året på Petersøya.

Et prøveprosjekt - si oss din mening!

Dette er et prøveprosjekt for Teknisk enhet - vei, park og idrett. Vi undersøker forskjellige alternative driftsformer med fokus på bærekraft, miljø og teknologi. Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger fra de som bruker Petersøya i perioden med geiter, både hundeeiere, og andre.

Gi oss tilbakemelding her!

Hvis du har noen bekymring for geitene, eller det har skjedd noe med dem, kontakt geitebonden direkte på telefon:

Lisa: 941 36 546

Bjarne: 911 99 642

Har du spørsmål om prosjektet, kontakt prosjektleder på epost: kathrine.briseid@ringerike.kommune.no

Siste endret: 13.10.2021