Du er her: Hjem / Aktuelt / Vi tar psykisk helse på alvor - GI TID

Vi tar psykisk helse på alvor - GI TID

Verdensdagen for psykisk helse ble markert med store og små arrangementer på Ringerike under oppfordringen om å GI TID.

Å gi tid kan være så mangt

Det var det arrangementer for enhver smak, og ulike temaer om psykisk helse.

• Pendlere og studenter ble ønsket en god dag med servering av kaffe kl. 07.00 i «bussgata».
    • Ansatte i kommunen og samarbeidspartnere deltok på frokostmøte på biblioteket med søkelys på psykisk helse på arbeidsplassen.
    • Det var aktiviteter og piknik i Søndre park, og stands og kaffe på torvet.
    • På Gledeshuset var det konsert, foredrag og stand-up på kvelden (se egen sak).

Listen over arrangementer og bidragsytere som ønsket å være med på å løfte det viktige budskapet " GI TID" var lang, og ble markert flere steder på Ringerike den 10. oktober.

Gi tid - kaffe Gid tid- du er god

Servering av kaffe i "bussgata".

Større åpenhet om psykisk gjør det enklere å oppsøke hjelp tidligere

I barnehager og skole ble det snakket om hva psykisk helse er - følelser, tanker og atdferd.

Ved å vise at det er viktig å ta kontakt og snakke med de som står utenfor, og søke hjelp hos helsesykepleier eller andre som kan hjelpe har vært temaer for aktiviteter. Ingen saker er for små, og ingen for store.

Med større bevissthet og oppmerksomhet om psykisk helse blant barn og unge, og større åpenhet rundt temaet, kan det føre til at flere oppsøker hjelp tidligere.

Gi tid - skole Gi tid - barnehagevaffel

Barna i banehage og skole ble møtt av voksne som ga av seg tid. Barna laget epletrær, som skulle visualisere hva man kan gjøre for å være snill med seg selv (grønne og orange blader) og andre (røde epler).

Gi tid - barnehage Gi tid - barnehgae_skole_ord

Si hei og trøst en venn er gode tips som alle kan ta med seg.

Gid tid - helsesykepleiere på vgs

Helsesykpleierene hadde også stand på videregående skole! Mange ungdommer var innom og bidro med forslag til hvordan gi seg selv og andre tid.

Å gi tid er noe av det mest verdifulle man kan gjøre for andre

Det er mange som sammenligner psykisk helse med psykisk sykdom, men psykisk helse er så mye mer enn det. Det å vise kollegaen, naboen eller han i kassa på butikken at det blir sett, er å gi andre tid, ifølge foredragsholder Elisabeth Nissen Eide.

Gi tid -arbeidsplassen _Elisabeth  6 gode råd om psykisk helse på arbeidsplassen

Elisabeths 6 råd om god psykisk helse på arbeidsplassen passer også utenfor arbeidstid.

blimedans-Hønefoss elever

Hønefosselever fikk deltakerene til å danse Blime-dansen "Du er mer en god nok", etter at ordfører Kjell B. Hansen åpnet frokostmøte.

Ladestasjon ved Fysioteraput Ida

Frokostseminaret ble avsluttet med at fysioteraput Ida ladet oss opp til en fin dag med hjelp av avpenningsøvelser. Til daglig får ungdomskoleelever tilbud om ladstasjon i storefri.

Gi tid - kaffe og musliboller

Blå kors Stjernegruppen og Frivilligsentralen serverte kaffe og musliboller på frokostseminaret.

Aktivitet og frisk luft bedrer psykisk helse

Fysisk aktivitet, denne gangen kombinert med popcorn på bålpanna, kaffe og frukt var det som møtte barn og voksne i Søndre Park. Det er ingen tvil om at fysisk aktivitet sammen med andre er godt for den psykiske helsa vår og det var mange blide fjes i parken!

Gi tid- søndre park Gi tid-bålpanne Gi tid _ friskliv_treningsglede

Felles fysisk aktivitet og bålpanne organisert av av Frisklivssentralen Ringerike, Foreningen for treningsglede og DNT Ringerike.

#Gitid på Gledeshuset

Les om kveldsarrangementet.

Foto: Stjernegruppen og Ringerike Kommune.

Siste endret: 17.10.2019