Du er her: Hjem / Aktuelt / Har du vært på fest? Ta en test!

Har du vært på fest? Ta en test!

Ikke vent til du får symptomer. Jo raskere du får påvist smitte - jo større sjanse er det for at du ikke rekker å smitte din familie og venner. Kommuneoverlegene i regionen ber også ungdom om å redusere antall fester og antall nærkontakter i de nærmeste ukene.

Nye klynger blant ungdom

Hadelandskommunene, samt Ringerike og Hole kommuner har de siste ukene samarbeid tett og fått god oversikt over smitteutbruddet knyttet til ungdomsfester i begynnelsen av juli. Utbruddet er ikke over, men videresmitte skjer først og fremst til nærkontakter som allerede er i karantene.

Det er nå avdekket nye klynger med smitte - blant ungdom som har vært på fest. Mange har vært på flere fester i flere ulike kommuner flere dager etter hverandre. Dette betyr at de som er smittet har mange nærkontakter, og at det ligger an til at disse utbruddene kan vokse seg ganske store.

Ta test etter fest

Akkurat nå er det Ringerike med over 40 smittede og Hole med rundt 10 smittede som er hardest rammet. Jevnaker har per torsdag den 22. juli ingen smittet av Covid-19. Men tallene på smittede og nærkontakter fortsetter å vokse rundt oss, og det er svært sannsynlige at flere kommuner vil bli sterkere berørt etter hvert.

Kommunelegene i samarbeidskommunene appellerer nå til ungdommen:

- Har du vært på fest - ta en test! Ikke vent til du du få symptomer. Jo raskere du får påvist smitte jo større sjanse er det for at du ikke rekker å smitte din familie og venner. Vi ber også ungdom om å redusere antall fester og antall nærkontakter i de nærmeste ukene.

Vurderer forskrift

Kommunelegen i Ringerike forbereder nå et utkast til en lokal smittevernforskrift. Dersom smitten øker ytterligere i Ringerike, Hole og de andre nærliggende kommunene kan det bli aktuelt å vurdere strengere lokale tiltak, for eksempel regler for hvor mange som kan samles. Dette vil vi komme tilbake til!

Bestill test koronatest her.

Siste endret: 10.01.2022