Du er her: Hjem / Aktuelt / Skolehelsetjenesten imponerer nasjonalt

Innhold

  Skolehelsetjenesten imponerer nasjonalt

  Det gode arbeidet i skole- og ungdomshelsetjenesten i Ringerike og skolehelsetjenestens innsats under korona, har blitt lagt merket til. På et nasjonalt webinar holdt av Landsforbundet for helsesykepleiere, sammen med Helsedirektoratet og FHI, ønsket de å presentere Ringerike som et godt eksempel.

  Gøy å bli trukket frem i denne sammenhengen

  Torsdag 07. mai arrangerte Helsedirektoratet, FHI og Landsforbundet for helsesykepleiere et webinar med teamet Arbeid på helsestasjonen og skolehelsetjenesten i koronatiden.

  Det gode arbeidet i skole- og ungdomshelsetjenesten i Ringerike i denne tiden er lagt merke til, og det var ønskelig at Ringerike skulle være det gode eksemplet for hele landet. Avdelingsleder Elin Tidemann Klevberg holdt et innlegg om driften av tjenesten i denne perioden.

  -Vi har hatt et godt samarbeid med kriseledelsen i kommunen, opplevd at de har sett nytten av det skolehelsetjenesten gjør og dermed blitt vernet og kunne ha en tilnærmet normal drift, forteller Tidemann Klevberg.

  De ansatte har vært løsningsorienterte og fremoverlente. Mange kreative ideer har blitt benyttet for å komme i kontakt med barna og foreldrene.

  Det har vært viktig for oss å ha et godt samarbeid med skolen og lærerne. Helsestasjon for ungdom har hele tiden vært i drift, noe ungdommene nå benytter seg av.

  Nå ønsker vi å komme oss fullt ut i skolene igjen, når det åpnes opp.

  Ekstra oppgaver under korona

  Skolehelsetjenesten, som består av ergoterapeuter, fysioterapeuter og helsesykepleiere, har fått noen ekstraoppgaver:

  • svare på koronatelefonen
  • jobbe med smitteoppsporing

  Det har de fått til fordi de ellers ville hatt grupper og undervisning. 

  -Det har føltes riktig å kunne være med på å trygge Ringerikes befolkning, sier Tidemann Klevberg.

  Siste endret: 15.05.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?