Du er her: Hjem / Aktuelt / Imponerende innsats

Imponerende innsats

Jeg er imponert over hvordan kommunens etater jobber raskt, effektivt og prioritert for å skaffe oversikt og løse akutte utfordringer før de blir et problem for innbyggerne. Dette fikk jeg enda en gang sett på nært hold da det voldsomme uværet traff oss fredag, sier ordfører Kirsten Orebråten.

Kjempeinnsats

Det må være lov å være stolt av og til, og det er jeg nå. Tusen takk til alle som bidro og gjorde en kjempeinnsats gjennom helgen, og tusen takk til alle de som fremdeles jobber med å rydde i skadene uværet forårsaket.

Fredag ble svært utfordrende og vindfull dag for mange av våre innbyggere. Dermed måtte mange av kommunens ansatte og ansatte i en rekke andre samfunnskritiske instanser trå til raskt. Kommunens kriseledelse møttes også for å skaffe seg oversikt og være operative til å ta raske beslutninger ved behov.

Ordfører Kirsten Orebråten er imponert over innsatsen med å finne gode løsninger på alle utfordringene det kraftige uværet sist helg medførte.
    Foto: Ann Kristin Støveren/Futuria.

Store utfordringer, men det viktigste fungerte

Vi hadde store utfordringer med strømtilførselen, mobilnettet og nødnettet. I tillegg medførte det kraftige uværet at veier ble stengt og ferdsel ble risikabelt.

For en kommune blir dermed helt nødvendige tjenester til mange innbyggere utfordrende å levere.

Men selv om teknologi og materielle ting ikke fungerte viste det seg nok en gang at det aller viktigste også denne gangen fungerte svært godt, nemlig evnen og viljen til å løse utfordringene før de ble et problem.

Tusen takk til alle som bidro med enorm innsats gjennom helgen. Jeg tenker da også på alle dere andre som også stilte opp for de rundt dere og hjalp til gjennom og etter uværet.

Gjennomgang av hendelsen

Kommunens krise- og beredskapsledelse vil rutinemessig gjennomgå hendelsen for å finne områder og punkter som kan gjøres enda bedre og løses på andre måter. Beredskapsarbeid er et arbeid med kontinuerlig ønske om forbedringer.

I tillegg vil kommunens beredskapsledelse minne overordnede myndigheter på hvor avhengig lokalsamfunnene er av teknisk infrastruktur som baserer seg på strøm og mobile kommunikasjonsløsninger.

Til slutt vil jeg som ordfører si at jeg håper alle kom seg gjennom uværet på en god måte.

Siste endret: 07.12.2021