Du er her: Hjem / Aktuelt / Investerer 152 millioner i Hønefoss

Investerer 152 millioner i Hønefoss

Vow Green Metals etablerer nå ny fabrikk på Treklyngen Industripark i Ringerike. Selskapet for industrivekst (Siva) går inn som investor i et storskalaprosjekt på Hønefoss som blir et av Europas største produksjonsanlegg for biokarbon.

SISTE: Investeringer for ytterligere 100 millioner kroner

(27.11-2023). Vow Green Metals har signert avtaler med Vardar AS, som vil investere opptil 100 millioner kroner i selskapet. Det fremgår av en børsmelding nå mandag morgen.

Et av Europas største på biokarbon

Dette er startskuddet for en ny grønn industri som bygges på naturgitte norske konkurransefortrinn. Avtalen mellom Siva og Vow Green Metals er et godt eksempel på et prosjekt der privat kapital leder an, og hvor staten bidrar med egenkapital for å realisere prosjektet.

Produksjonsanlegget vil ha en årlig produksjonskapasitet på over 20.000 tonn biokarbon, noe som kan redusere fossile CO2-utslipp med om lag 100.000 tonn. Vow Green Metals ligger langt fremme i å industrialisere produksjon av biokarbon, og har i allerede en tidlig produksjonslinje i industriell skala under igangkjøring på Treklyngen.

Stolt ordfører

- Dette er gode nyheter for alle som heier på nye grønne industrier. Ringerike ligger nå langt fremme i etableringen av industri som skal bidra til det grønne skiftet. Vi er stolte over at et av Europas største biokarbonanlegg etablerer seg på Hønefoss. Dette viser at vi har satt oss i stand til å ta imot store etableringer i Ringerike, sier ordfører Runar Johansen.

Skryter av kommunen

Utvikling og etablering av en industripark som kan ta imot slike industrietableringer er et resultat av en lang og målrettet satsing som også involverer ett godt og tett samarbeid med kommunen.

- Norske kommuner spiller en viktig rolle i arbeidet med å sette fart på nye grønne industrietableringer. I den sammenhengen er Ringerike kommune et eksempel til etterfølgelse. Søknadsprosesser har gått rekordraskt, og vi har god og konstruktiv dialog med kompetente og løsningsorienterte folk i kommunen, sier administrerende direktør i Vow Green Metals Cecilie Jonassen.

Administrerende direktør i Vow Green Metals Cecilie Jonassen skryter av Ringerike kommune som en dyktig og god samarbeidspartner.

- Vi har i godt samarbeid med kommunen og øvrige næringsaktører lagt til rette for å ta imot denne typen industri, sier administrerende direktør i Treklyngen Rolf Jarle Aaberg.

- Vi bygger ny grønn industri til det beste for klimaet og lokalsamfunnet vi er en del av, og er stolte av at vår virksomhet skaper arbeidsplasser og positive lokale ringvirkninger allerede fra et tidlig stadium. Da er det topp å møte en ordentlig industrikommune som ikke bare deler vårt mål å skape varige verdier, men som også aktivt gjør sitt for å sikre fremdrift, avslutter administrerende direktør i Vow Green Metals Cecilie Jonassen.

Siste endret: 23.02.2024