Du er her: Hjem / Aktuelt / Kulturrunden åpnet

Innhold

  Kulturrunden åpnet

  Torsdag åpnet Ordfører Kirsten Orebråten kulturrunden i Hønefoss. Det var ordføreren selv som tok initiativet til dette. Kulturrunden slynger seg gjennom byen og består av 16 stoppunkter. Dette er historiske viktige punkter for byen, og historien formidles med bilder og tekst på plakater.

  Byens historie formidles

  Under åpningen sa ordføreren at formålet med kulturrunden var å styrke byboernes stolthet og identitet, og å gi besøkende kunnskap om Hønefoss og byens historie fortalt gjennom en vandring i byens gater.

  - Historie, kultur og identitet er uløselig knyttet til hverandre, og må være et kjent fundament i det vi former fremtiden på. 

  Dagens Hønefoss bygger på lange tradisjoner bakover i tid. Både hendelser, bygninger, steder og personer. 

  Daglig beveger vi oss gjennom det historiske rommet byen vår er, og dette påvirker oss på ulike måter. Uten å helt være klar over det identifiserer vi oss med noe vi heller ikke helt kan si med sikkerhet hva er. 

  Mitt ønske er at Kulturrunden skal bidra til å opplyse oss om hva dette «noe» er i byen vi er så glade i. Hva som har formet den og som dermed har gitt oss så mye av vår identitet. 

  På samme måte som kulturrunden også kan lære nye innbyggere og besøkende noe om hva Hønefoss er. 

  Jeg er glad for at vi har fått til dette i ett bredt samarbeid med mange dyktige og flinke mennesker. 

  Jeg er glad for at vi har fått lov til å sette opp plakater med informasjon på alle stedene, og dermed sikret og gjort noe av vår felles lokale historie tilgjengelig på en god, lærerik og nyttig måte, sa ordfører Kirsten Orebråten.

  Til slutt rettet ordføreren en stor takk til Anne Gro Christensen, Per Stubbraaten, Fritjof Jørgensen, Runar Krokvik, Kristine S. Fodnæss, Elisabeth Linnerud Boym og Jan Helge Østlund som sammen med flere andre har bidratt til å realisere byens nye attraksjon.

  Her kan du lese mere om kulturrunden.

  Siste endret: 18.11.2022

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?