Du er her: Hjem / Aktuelt / Lettelser fra 25. april

Lettelser fra 25. april

Fra og med 26. april dekkes Ringerike av de nasjonale smitteverntiltakene i covid-19-forskriften. Det betyr at de innskjerpede regionale smitteverntiltakene opphører for Ringerike sin del fra førstkommende mandag.

Smittetrenden går ned og tiltakene reduseres

- Dette er gledelig, og enda et eksempel på veien ut av pandemien og over i en mere normal hverdag, sier ordfører Kirsten Orebråten.

Orebråten deltok torsdag på møtet med Statsforvalteren og informerte der om smittesituasjonen og fremdriften i vaksineprogrammet i Ringerike.

- Jeg la i dette møtet vekt på at vi nå har en smittesituasjon som tilsier mindre inngripende tiltak i vår kommune. Smittetrenden har vært nedadgående i den senere tiden, noe som også viser at vi håndterer situasjonen godt i Ringerike, sier Orebråten.

Som tidligere understreker ordføreren at vi fremdeles må være flinke til å følge de smitteverntiltakene og rådene som gis.

- Jeg er imponert og stolt over hvor lojalt innbyggerne har fulgt opp og forhold seg til strenge regler det siste året. I tillegg er jeg jeg både imponert og takknemlig for den innsatsen alle ansatte har vist, sier Orebråten.

Dett vil være reglene fra mandag

Dette er tiltakene som gjelder i Ringerike kommune fra og med mandag 26. april.

Covid-19-forskriften.

Siste endret: 29.04.2021