Du er her: Hjem / Aktuelt / Lørdagsjobb til ungdom

Innhold

  Lørdagsjobb til ungdom

  28 ungdommer kan få en helt spesiell lørdagsjobb. Ringerike kommune har inngått samarbeid med det ideelle selskapet "Generasjon M". Et samarbeid som gir arbeid til ungdom og aktivitet til de eldre.

  Unikt samarbeid

  Ringerike kommune har inngått et samarbeide med "Generasjon M" om å tilby ungdom arbeid som M-venner på fire forskjellige institusjoner i Ringerike kommune.

  Det vil være "Generasjon M" som ansetter, lærer opp og organiserer arbeidet.

  Arbeidsplassene vil være på omsorgssentrene Heradsbygda og Hvelven på Hønefoss, Tyribo på Nakkerud og et bofellesskap på Hallingby.


  Samarbeidet er et prosjekt som vil gå over 3 år og Sparebankstiftelsen Ringerike er med på å finansiere prosjektet.

  Bildet viser representantene fra Generasjon M da de besøkte kommunstyret.


  Gleder seg over flere M-venner: Anne Stine Hole, daglig leder, og Lise Arvesen, prosjektleder, i "Generasjon M" ser fram til å samarbeide med ungdom i Ringerike. (Foto: Ringerike kommune)

  Hva slags arbeidsoppgaver?

  Arbeidsoppgavene vil være å skape aktivitet for eldre som bor på institusjonene. Vi kan lære mye av hverandre. I "Generasjon M" legges det til rette for at unge og evigunge kan utveksle erfaringer og være gjensidige ressurser for hverandre.


  M-vennene og beboerne gjennomfører hyggelige, sosiale aktiviteter sammen på tomannshånd og i fellesskap. De går turer, har meningsfylte samtaler, holder quiz, danser, bruker Rickshaw-sykler til å utforske nærmiljøet og mye mer.


  Hvordan får jeg jobb?

  "Generasjon M" starter med rekruttering av ungdommer i Ringerike i løpet av sommeren og høsten. De vil lyse ut stillingene på sine hjemmesider og i sosiale medier.


  Dette er et jobbtilbud for ungdom i alderen 14-20 år.


  "Generasjon M" skriver på sine hjememsider at de rekrutterer på bakgrunn av personlig egnethet og motivasjon. Alle ansatte blir gitt grunnleggende opplæring.

  Bildet viser ungdommer som står med ryggen til oss, skriften på t-skjorta er Bli en M-venn.

  Bli en M-venn! (foto: Generasjon M)

  Siste endret: 21.09.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?