Du er her: Hjem / Aktuelt / Nå er Hov Øst og Vest åpnet

Nå er Hov Øst og Vest åpnet

Fredag ble de nye omsorgsbyggene Hov Øst og Hov Vest offisielt åpnet. Det var varaordfører Dag Henaug som klippet snoren som markerte den offisielle åpningen. Både beboere og ansatte strålte om kapp med solen over de nye og flotte byggene. Med disse omsorgsbyggene er Ringerike nå blitt en foregangskommune, som mange vil se til.

Stolt og ydmyk

- Jeg er stolt og ydmyk av å kunne invitere til offisiell åpning av disse to omsorgsbyggene. Vi har også ved denne åpningen være nødt til å ha kontroll på antall inviterte grunnet smittevern. Vi har løst dette ved å dele det i to, og i morgen er det fest for beboere og de gjestene de ønsket å invitere. Da blir det fest, med mat og musikk, sa kommunalsjef for helse og omsorg Christine Myhre Bråthen.

En ære

- Det er en stor glede og et ærerikt oppdrag å få være med på denne offisielle åpningen av Hov Øst og Hov Vest. Første gang dette var oppe til politisk behandling var i 2017, og det ligger mye arbeid bak å realisere slike prosjekter. Etter grundig forarbeid ble det et enstemmig kommunestyre som gikk i for å bygge og realisere disse prosjektene, og det er vi glade for.

Dermed kunne gamle og lite hensiktsmessige bygg byttes ut ned med topp moderne bygg, som er bygget for å vare i mange år.

Byggene er lagt til rette for lavt energiforbruk med solcelleanlegg og det siste innen velferdsteknologi.

Men det er ikke bare bygd to nye bygg er. I tillegg har hele området fått et infrastrukturløft og bydelen er modernisert med parkering, asfalt, strømnett og fjernvarme. I den delen av prosjektet er det samarbeidet nært med Trygg skolevei.

Vi håper og tror at disse byggene skal bidra til at både dere som jobber her og dere som bor her får en bedre hverdag, sa varaordfører Dag Henaug.

En foregangskommune

- Med disse byggene, har Ringerike kommune nå virkelig blitt en foregangskommune. Det er veldig hyggelig å kunne representere Husbanken her i dag, og se hvor flott og bra dette er blitt. Jeg legger også merke til hvor fornøyde beboerne er. Det er mange som vil se til Ringerike fremover, sa kommunekontakt i Husbanken Anita Pettersen.

En merkedag

- Dette er en merkedag. Nye, flotte og topp moderne omsorgsboliger har vært et ønske lenge. Vi er heldige som har politikere og et samlet kommunestyre som forstår, fatter de nødvendige vedtak og bevilger penger til å realisere dette.

Husbanken har også vært en viktig samarbeidspartner, og har bidratt med betydelige beløp. Det harde også gjort til andre helsebygg i kommunen gjennom de siste syv årene.

Prosessen med prosjektene vært krevende, med mange vurderinger og behov som skulle tilpasses og innfris, sa Myhre Bråthen.

Dette vil innfri

- Nå er det realisert, og jeg er helt sikker på at bygget vil innfri på alle punkter. Det å planlegge og bygge ett bygg er krevende nok i seg selv. Når det skal planlegges og bygges to bygg samtidig, og det i tillegg skal bli et godt sted å bo og jobbe, vet alle at dette ikke blir mindre komplisert.

I Hov Øst er det beboere som leie omsorgsboliger og i Hov Vest er det organisert som et borettslag beboerne kjøper sin leilighet etter tilvisningsrett, sa Myhre Bråthen.

Gode tilbakemeldinger

- Tilbakemelding fra beboere er at de trives og er stolte av leilighetene og glade for å få lov til å flytte inn i toppmoderne boliger. Jeg vil gratulere alle sammen, og ønske lykke til med et flott sted å bo.

Det er også mange ansatte som lenge har gledet seg til å flytte inn i et moderne bygg. Gratulerer med dagen til dere også, avsluttet Myhre Bråthen.

Siste endret: 04.09.2021