Du er her: Hjem / Aktuelt / Ordføreren åpnet de nye sykkelskapene

Ordføreren åpnet de nye sykkelskapene

Som et ledd i å få flere til å sykle, og bruke miljøvennlige transportmidler, plasserer vi nå ut låsbare sykkelskap på Hvervenkastet, Botilrud og i Hønefoss sentrum i Bussgata ved Ringerike VGS.

Pendlerparkering for sykkel

- Med sykkelparkering ligger alt til rette for å øke sykkelandelen i Hønefoss. Dette er et spennende konsept som vi håper sprer glede og sykkelengasjement i Ringerike, sier ordfører Kirsten Orebråten.

Med sykkelparkering på innfartsårene Hvervenkastet og Botilrud kan pendlere benytte seg av miljøvennlige transportmidler hele reiseveien. Her står det fire sykkelskap ved hvert kollektivknutepunkt.

Ordfører klipper sykkelskapsnoren

Ordfører Kirsten Orebråten klipper snoren og åpner de nye sykkelskapene sammen med Klima- og miljøsjef Bente Elsrud Anfinnsen.

Smart og trygg sykkelparkering

Planen er at alle skal nyte godt av tilbudet. De ti sykkelskapene ved Hønefoss busstermindal og nye Ringerike VGS gir tryggere reisevei for elever og lærere og flere kunder til lokalt næringsliv.

Syklistene kan forhåndsbooke og administrere parkeringen fra mobilen. De låsbare skapene reduserer faren for sykkeltyveri, og målet er at flere derfor vil benytte sykler nå som tilbudet er på plass. Parkeringen vil være gratis i ett år, og tilbudet vil bli utvidet hvis aktuelt.

- Sykling er et kinderegg. Det er godt for folkehelsen, det reduserer klimagassutslippene og den lokale luftforurensingen og det reduserer bilkøene. Omtrent halvparten av klimagassutslippene i Ringerike kommer fra veitrafikk. Om flere bruker sykkel til jobb, butikk og skole, er dette positivt både for en mer aktiv  hverdag og for miljøet sier klima- og miljøsjef i kommunen Bente Elsrud Anfinnsen.

Nye trygge sykkelskap er plassert ut i sentrum.

Norskprodusert

Sykkelskapene er norskproduserte og utviklet av SafeBifely i Trondheim. Det er Tom-Erik Bakkely Aasheim og Dayton Gordley som har administrert prosjektet på vegne av Ringerike kommune. Prosjektet kan utvides etter ett år.

Siste endret: 29.09.2020