Du er her: Hjem / Aktuelt / Oppdatert om raset

Oppdatert om raset

Torsdag ettermiddag mottok Ringerike kommune melding om ett nytt stort ras ved Hovsenga. Raset har gått fra samme side av elven som tidligere ras og det hindrer elveløpet. Det er fare for at det kan gå ytterligere ras, og det er ferdselsforbud på Hovsenga og i områdene ved raskanten.

Stort ras som hindrer elveløpet

Turstien på Hovsenga og på motsatt side er stengt og vi henstiller også om ikke å ferdes på elvekantene i nærheten.

Fredag morgen er kommunens beredskapsleder, geologisk kompetanse samt brann- og redningstjenesten på stedet. Det er observert at det oppdemmede vannet har funnet ny vei gjennom og forbi raset. Dette er positivt for å unngå store vannophopninger i elven.

Kraftverket har også redusert vannføringen noe i elven, men denne vil økes til normalt igjen i løpet av fredagen.

Raset som gikk torsdag ettermiddag har ført til en innsnevring av elveløpet og vannet på oversiden av raset demmes derfor noe opp. Vannet vil derfor renne igjennom og forbi rasmassene i nye veier.

Turstiene i området er nå avsperret, og det er ferdselsforbud i området.

Det oppfordres til å være forsiktige ved ferdsel i nærheten av elven nedenfor Hovsenga.

Ringerike kommune kommer tilbake med mere informasjon etterhvert som det er aktuelt.

Tidligere ras i samme område

22. november 2019
    Stort ras som forårsaket store ødeleggelser.

23. oktober 2020
    Lite ras.

16. april 2021
    Forholdsvis stort ras som avsgrenset elveløpet.

29. april 2021
    Stort ras som avgrenser elveløpet.

Bilde fra raset 29. april 2021

Foto: Henrik Arnesen/Ringerikes Blad