Du er her: Hjem / Aktuelt / Opptak barnehageåret 2019/2020

Opptak barnehageåret 2019/2020

Kommunale og private barnehager i Ringerike har ledige plasser fra august 2019. Søknader gjøres elektronisk via Ringerike kommune sin Oppvekstportal.

Søknadsfrist til hovedopptaket er 1. mars 2019

Lenke til oppvekstportalen

Informasjon om opptaksrutiner

Informasjon om de enkelte barnehagene

Står du på venteliste?

De som allerede står på venteliste, det vil si de som har søkt tidligere, trenger ikke å søke på nytt.

Bytte barnehage?

Ved søknad om bytte av barnehage/overflytting må ny søknad registreres.

Man skal ikke logge inn for å søke overflytting.

Søknad om bytte av barnehage er bindende. Det betyr at dersom søknad om bytte av barnehage innvilges, blir plassen i nåværende barnehage fylt opp av en annen søker.

Har barnet rett på barnehageplass?

Retten til barnehageplass gjelder for barn som fyller ett år innen utgangen av november det året det er søkt om barnehageplass.

Dersom barnet fyller ett år i løpet av august det året det er søkt om plass, har barnet rett på plass innen utgangen av august.

Dersom barnet fyller ett år i september, oktober eller november det året det er søkt, har barnet rett på plass innen utgangen av den måneden barnet er født.

Siste endret: 15.02.2019