Du er her: Hjem / Aktuelt / Skal du søke barnehageplass?

Skal du søke barnehageplass?

Fristen for å søke barnehageplass er 1. mars 2020

Opptak for barnehageåret 2020/2021

Ringerike kommune har ett samordnet opptak av barn til alle barnehagene i Ringerike kommune. I opptaket blir nye søknader og søknader om bytte av barnehage behandlet.

Barnehagene må følge sine vedtekter og opptakskriterier ved opptak. Alle de kommunale barnehagene har like vedtekter og opptakskriterier. Hver enkelt private barnehage har hver sine vedtekter og opptakskriterier. Under punktet "Informasjon om barnehagene" kan du lese mer om vedtekter og opptakskriterier ved å følge lenken.

Søknadene skal sendes digitalt via Barnehageportalen (Link) innen 01. mars.

Her kan du søke på alle barnehagene i Ringerike kommune.

Informasjon om barnehagene

Her finner du informasjon om alle barnehagene i Ringerike.

Barnehagene er fordelt på områder:

Barnehagene i Ringerike (Link)

Er du interessert i mer informasjon om barnehagene kan du gjerne ta direkte kontakt med barnehagene. Kontaktinformasjon finner du på barnehagens nettside.

Det er ikke mulig å søke på 100meterskogen familiebarnehage på Hallingby og Heggen barnehage på Veme da disse barnehagene legges ned.

Hvem har rett på plass?

For å ha rett på plass må det være søkt innen fristen 1. mars 2020.

Disse har rett til plass ved hovedopptaket:

• Barn uten barnehageplass som fyller ett år i perioden januar til juli har rett til plass fra august det året de fyller ett år.
    • Barn uten barnehageplass som fyller ett år i august, september, oktober eller november har rett til barnehageplass den måneden de fyller ett år.
    • Eldre barn uten barnehageplass har rett til plass fra august
    • Barnet må være folkeregistrert i Ringerike ved barnehagestart (dette kan avvike i enkelte private barnehager)

Hvis barnet ikke er folkeregistrert i Ringerike når du søker barnehageplass legger du inn en kommentar i søknadsskjema med den eventuelle nye adressen i Ringerike kommune.

Ventelister

Flere av barnehagene har ventelister, og vil ha ventelister etter hovedopptaket. Det anbefales derfor å sette opp 4 gjennomtenkte valg i prioritert rekkefølge. Alle vil få tilbud om barnehageplass, men ikke alle kan få innfridd sine 1. valg og 2. valg.

Må jeg søke på nytt hvis jeg allerede har søkt?

Står du på venteliste, det vil si at du har søkt tidligere (ny plass eller bytte av plass), trenger du ikke å søke på nytt.

Angrer på søknad om bytte av barnehage?

Ønsker du allikvel ikke å bytte barnehage må du logge deg inn på Barnehageportalen (Link) å slette søknaden din. Får du innvilget bytte mister du plassen i nåværende barnehage.

Når får jeg svar?

Har du søkt innen fristen og har rett på plass, vil du få svar i løpet av april. Svaret sendes digitalt.

Har jeg rett til plass hvis jeg søker etter 1. mars?

Søknader som kommer etter fristen er ikke med i hovedopptaket. Disse blir behandlet fortløpende hvis det blir ledige barnehageplasser.

Ta kontakt hvis du lurer på noe!

Har du behov for hjelp til å søke kan du henvende deg i Servicetorget på rådhuset. Ring oss gjerne på telefon 32 11 74 00 eller send en e-post postmottak@ringerike.kommune.no.

Siste endret: 18.02.2020