Du er her: Hjem / Aktuelt / Skolekretser for grunnskolen i Ringerike - høringsuttalelser

Skolekretser for grunnskolen i Ringerike - høringsuttalelser

Det kom inn i alt 20 høringsuttalelser til skolenes opptaksområder. Lokal forskrift om opptaksområder til grunnskolen i Ringerike skal behandles politisk i november og desember.

Bakgrunn

Etter at endringer ble vedatt i 2018 har det kommet reaksjoner på særlig to kretser (opptaksområder), Sentrumsområdene i Hønefoss og grensen mellom Ullerål skole og Benterud skole og grensen mellom Hallingby skole og Ullerål skole. Reaksjonene har blant annet kommet i media og som innbyggerinitiativ.

På bakgrunn av reaksjonene ba Hovedutvalget for oppvekst og kultur (HOK) rådmannen om å komme med ny sak om oppvekstområder. (HOK 23/19). Opptaksområder for alle skolene i kommunen skal vedtas på nytt av kommunestyret som en forskrift.

Vi ba om innspill til alle skolenes opptaksområder, med særlig fokus på følgende inndelinger:

• Hønefoss skoles opptaksområde og nytt skolested for elever i områdene:
      • Sentrum
      • Hengsle
      • Vesterntangen/Støalandet
      • Holttangen/Hønengata/Parkveien
    • Justering av opptaksområdet mellom Ullerål skole og Hallingby skole i området Hensveien.
    • Evt gradvis innføring av nye opptaksområder, slik at de i 2020 bare blir gjeldende for 1. klassinger.

Det kom inn i alt 20 høringuttalelser. Last ned uttalelsene her.

Lokal forskrift for opptaksområdene skal behandles i Hovedutvalget for oppvekst og kultur 27. november, i Formannskapet 3. desember og i kommunestyret 12. eller 13. desember. Sakspapirer legges ut åtte dager før møtet.

Aktuelle dokumenter som grunnlag for høringen:

Høringsfrist var satt til 28.10.2019.

Siste endret: 13.11.2019