Du er her: Hjem / Aktuelt / Ordfører besøkte Spenncon

Innhold

  Ordfører besøkte Spenncon

  Forrige uke besøkte ordfører Runar Johansen Ringerikes største private arbeidsplass. Her fikk ordfører, lokale politikere og representanter for administrasjonen innsikt i både utfordringer og muligheter for en av våre hjørnestener.

  Lokal historie tilbake til 1961

  Spenncon har historie tilbake til 1961 da Forspent Betong ble etablert i Hønefoss. Etter flere navneendringer og oppkjøp er det i dag Consolis SAS som eier Spenncon AS.

  Spenncon består i dag av 3 fabrikker og 4 kontorer med i underkant av 400 ansatte og en omsetning på om lag 750 millioner kroner per år. Fabrikkene er lokalisert i Hønefoss, Hjørungavåg, og Skurve.

  Imponerende og viktig

  Det er store størrelser i og rundt fabrikken på Hensmoen, og det var imponerende å se dette på nært hold.

  Jeg mener det er viktig at både ordfører og de folkevalgte har god kunnskap og forståelse for det som skaper verdiene som finansierer fellesskapet. Derfor er dette besøket viktig, og derfor vil jeg besøke flere bedrifter i tiden fremover.

  Spenncon er den største private arbeidsplassen på Ringerike, og for oss som har vokst opp her så kjenner vi bedriftens historie fra den ble etablert.

  Det er derfor spennende å høre hvordan bedriften hele tiden har tilpasset seg et marked i stadig raskere endring.

  Foto: Spenncon

  Store omstillinger og endringer

  Spenncon har de siste årene levert rundt 60-70% av sin produksjon til leilighetsbygg, og det er et marked vi alle er kjent med har problemer om dagen.

  Det imponerer derfor å høre om posisjoneringen bedriften gjør slik at ordrebøkene for 2024 inneholder oppdrag i markeder med høy aktivitet.

  Vi er avhengig av Spenncon som lokal hjørnestensbedrift, og vi er stolte over det denne bedriften bidrar med. Lokale arbeidsplasser med høy kompetanse og verdiskaping er viktig for Ringerike.

  Når bedriften også bruker lokale råvarer og er en pioner innen å vri betongindustrien i en grønn og bærekraftig retning skal vi være stolte alle sammen.

  Foto: Spenncon

  Som politiker og ordfører er det også viktig å ta med seg hvilke utfordringer vårt lokale næringsliv har knyttet til politiske vedtak på ulike nivåer.

  Ordføreren vil takke for et hyggelig og interessant besøk, som ga mye lærdom og innsikt.

  Runar Johansen
  Ordfører i Ringerike kommune

  Siste endret: 23.02.2024

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?