Du er her: Hjem / Aktuelt / Pusses opp i sommer!

Innhold

  Pusses opp i sommer!

  Veien gamle skole skal som Villaen i Hønefoss, pusses opp denne sommeren. Råteskader utbedres, fasaden skrapes og males.

  Vår eldste skolebygning

  Veien gamle skole er Ringerikes eldste skolebygning. Skolen ble innviet den 22. oktober 1864. (wikipedia) Bygget ligger vegg i vegg med Veien barnehage og nesten midt inne i det store gravfeltet knyttet til Veien kulturminnepark.

  Veien gamle skole er i dag skolemuseum. Denne sommeren skal bygget pusses opp utvendig.

  Bildet er en faksimile fra en tilstandsrapport fra Ringerike kommune. Viser Veien gamle skole i svart/hvitt.

  (foto: Faksimilie fra Tilstandsrapport utarbeidet i 2021, Ringerike kommune)


  Grunnleggende vedlikehold

  Vedlikeholdet av Veien gamle skole ligger inne i Ringerike kommune sin vedlikeholdsplan for 2023. Tiltakene som iverksettes skal sikre og ivareta det gamle bygget mot vær og vind.

  Vedlikeholdet skjer i samarbeid med Borhaven Arkitekter AS i Oslo. De har gitt råd om gjennomføring av fasadearbeidene som nå er i gang. Det er viktig slik at arbeidene utføres riktig, med rette og tidsriktige materialer.

  Det som skjer er at råteskader skal utbedres, gammel maling skrapes av og så skal det påføres tre strøk med linoljemaling.

  Bygget er planlagt ferdig i løpet av sensommeren.

  Bildet viser malere i en lift som maler Veien gamle skolen.

  Klar for oppussing: Veien gamle skole males denne sommeren. Det er firmaet Malermester Gammelseter og Richardsen AS som utfører arbeidet. (foto: Ringerike kommune)

  Siste endret: 21.09.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?