Du er her: Hjem / Aktuelt / Ras ved Hovsenga

Ras ved Hovsenga

Fredag morgen 16.04 ble det observert et nytt, større skred på Hovsenga. Dette skredet er mindre enn det som gikk november 2019, men skredmasser dekker deler av elveløpet.

Deler av elveløpet er dekket av skredmasser

Skredet har resultert i at det er skredmasser som dekker deler av elveløpet og man vil derfor oppleve at vannet i elva er brunt.

Slik skråningen er nå, med veldig bratte partier, vil det være sannsynlig at det fortsetter å gå skred her.

Massene mot elva står veldig bratt, så det er ikke unaturlig at det vil fortsette å gå skred her. Etter raset i november 2019, ble det gjennomført grunnundersøkelser. Fra grunnundersøkelsene ble det ikke påvist kvikkleire.

Selv om det ikke er fare for store områdeskred (kvikkleireskred), så kan det likevel gå større skred og utglidninger fra skråningen.

Kommunen minner om at ferdsel i området sør på Hovsenga, i Randselva og på ryggen bak skråningen hvor raset gikk frarådes. Det er satt opp skilt i området som informerer om rasfaren.

For mer informasjon se:

Siste endret: 29.04.2021