Du er her: Hjem / Aktuelt / Redusert tiltaksnivå - det åpnes opp litt

Redusert tiltaksnivå - det åpnes opp litt

Regjeringen besluttet i dag at Ringerike og flere andre kommuner i Viken kan gå fra det strengeste til det nest strengeste tiltaksnivået i covid-19-forskriften. – Dette er gledelig og helt i tråd med det vi ga uttrykk for i møtet med Statsforvalteren, sier ordfører Kirsten Orebråten.

Noe mere åpent

Selv om smitteverntiltakene fremdeles vil være strenge betyr det reduserte tiltaksnivået at noe mere kan være åpent. Det nye tiltaksnivået (5B) vil gjelde fra og med 12. april til og med 25. april.

- Vi har sett at et stengt samfunn er en stor belastning både for næringslivet og ikke minst enkeltpersoner i stadig større grad. Som ordfører er jeg nå glad for at vi kan se de første optimistiske tegnene til en gradvis og forsiktig åpning av samfunnet igjen, sier Orebråten.

Samtidig understreker hun at det nå er svært viktig at vi alle forholder oss nøye til smitteverntiltakene.

- Når det nå åpnes mere, vil kontaktflatene øke og risikoen for smitte følger av dette. Vi må jobbe lojalt sammen for å ta disse viktige stegene mot en mere normal hverdag igjen, sier Orebråten.

Tiltaksnivåer i skoler og barnehager

Selv om det nye tiltaksnivået har gult tiltaksnivå for skoler og barnehager, legges det vekt på lokale vurderinger. Derfor har Ringerike kommune videreført rødt nivå for ungdomsskoler og videregående skoler. I barnehager og barneskoler er det videreført gult nivå.

Noen endringer vil merkes positivt

Noen av endringen vil være at kjøpesentre og butikker igjen kan holde åpent. Videre vil restauranter og kafeer også kunne holde åpent, selv om det fremdeles vil være skjenkestopp for alkohol.

Bibliotekene kan åpne og det åpnes også for at barn og unge under 20 år kan drive med fritidsaktiviteter og idrett. Det blir også en åpning for toppidretten.

Dette er tiltakene, som gjelder for Ringerike kommune fra og med 12. april.

Siste endret: 29.04.2021