Du er her: Hjem / Aktuelt / Reis koronasmart til skolen

Innhold

  Reis koronasmart til skolen

  Vi oppfordrer alle innbyggere til å være med på et krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussen. Det er viktig at alle som tar bussen sørger for å ha godt smittevern på hele bussreisen, og at det er de som har krav på skoleskyss eller lang vei bruker bussen.

  Vi ønsker at færre tar skolebussen

  Ringerike kommune støtter Viken fylkeskommune i deres innstendige oppfordring til alle innbyggere om å være med på et krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussene.

  Alle kommunene i Viken var nylig i møte med Viken fylkeskommune og Statsforvalteren om situasjonen.

  - Både vi og fylkeskommunen er helt enige om at alle barn og unge med lang og utrygg skolevei skal få plass på bussen. Samtidig ber vi om at de som ikke har krav på skoleskyss eller har gyldig billett  prøver å finne andre måter å komme seg til skolen på, sier kommunalsjef for utdanning og familie Marianne Mortensen.

  Marianne Mortensen oppfordrer innbyggerene om å bruke sykkelen eller gå hvis det er mulig.

  - Hvis det går flere busser fra samme holdeplass, er det dessuten lurt å møte opp i god tid og bidra til at passasjerene sprer seg på flere busser. Kanskje betyr det at du må gå hjemmefra fem minutter tidligere om morgenen, sier kommunalsjefen.

  Dette er godt smittevern på bussen

  For alle reisende gjelder Helsedirektoratets anbefalinger om smittevern.

  I Viken anbefales det nå blant annet å:

  • benytte alle sitteplasser som ikke er sperret av. Det er bedre å sitte skulder mot skulder enn å stå i midtgangen.
  • holde avstand til andre passasjerer og unngå kontakt ansikt til ansikt.
  • bruke munnbind når du ikke kan holde anbefalt avstand til andre.
  • kjøpe billett på forhånd. Du kan ikke bruke kontanter om bord.
  • vask hendene ofte og grundig.
  • hoste i papirlommetørkle eller albuen.
  • ikke gå om bord dersom du ser at det er trangt om plassen.
  • ikke reise kollektivt hvis du er syk eller hvis du er på vei til eller fra testing for Covid-19.

  Ekstra tiltak på skolebussene de neste ukene

  Viken fylkeskommune og kollektivselskapene kommet opp med en rekke tiltak for å bedre situasjonen på skolebussen. Tiltakene settes i verk så raskt som mulig i ukene framover:

  • Det settes inn ekstra kapasitet etter behov. Kollektivselskapene skaffer nå flere busser og sjåfører til perioden vi nå går inn i.

  • På grunn av enkelte overfylte skolebusser, vil kollektivselskapene plassere ut personell på utvalgte holdeplasser når skolene starter opp igjen, for å hjelpe til med å spre de reisende på flere avganger og sjekke billetter.

  • Videre vil fylkeskommunen jobber med å få på plass koronaveiledere som minner om avstand og munnbind på de videregående skolene, som også vil bli brukt ved påstigning til skoleskyssen.

  • Fylkeskommunen har bestilt munnbind som vil bli utdelt til elevene på videregående skoler, for bruk både på skolen på skoleskyssen. Informasjon om hvordan dette gjøres ved skolene.


  I tillegg holdes fremdører og de forreste seterekkene på bussen avstengt, seter sperres av for å hindre at folk sitter ansikt mot ansikt, renholdet på busser og billettmaskiner trappes opp og informasjon om reiseråd økes.

   

  Siste endret: 29.04.2021

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?