Du er her: Hjem / Aktuelt / Ringerike er med i konkurransen om batterifabrikk

Ringerike er med i konkurransen om batterifabrikk

Ringerike har meldt seg på i kampen for å få etableringen av en stor batterifabrikk i vår kommune. Ringerike kommune har uttrykt sin støtte til en slik etablering og ønsker å bidra til at dette skjer.

Dette kan gi 2 000 arbeidsplasser

Statkraft har utarbeidet nødvendig dokumentasjon og foreslått Follummoen som en mulig lokasjon for etablering av en stor batterifabrikk. Arbeidet med dokumentasjonen er gjennomført i godt samarbeid med lokale aktører, og bygger videre på Ringerikskraft sin satsing på datasenter og kraftkrevende industri

En mulig etablering av en stor batterifabrikk kan gi 2 000 arbeidsplasser, og Ringerike kommune har jobbet lenge sammen med de lokale aktørene og Statkraft for å dokumentere kvalitetene på næringsarealet og på Ringerike som lokasjon for industrietablering.

Ringerike er godt egnet for dette

Gjennom et samarbeid mellom Panasonic, Equinor og Hydro inviteres interessenter til å komme med forslag til lokalisering av en ny og stor batterifabrikk. En forutsetning for å realisere fabrikken er at lokasjonen oppfyller deres konkrete kriterier.

- Vi mener Ringerike og det aktuelle tomteområdet oppfyller kriteriene som er stilt på en god måte. Det er også viktig at kommunen og regionen har kompetanse og erfaring fra mange års industrivirksomhet på og ved Follummoen, sier Atle Haga i Statkraft.

- I Norge har vi tilgang til både stabil og fornybar kraft. På Ringerike er det i tillegg muligheter for kjøle- og prosessvann og transport av råstoff og produkter på en elektrifisert godslinje; en tydelig grønn industri mulighet, sier Haga videre.

- Ringerike har også god tilgang til kvalifisert arbeidskraft, og den relative nærheten til både Gardermoen og Oslo-regionen er viktig ved etablering av kompetansearbeidsplasser, avslutter Haga.

- Vi stiller opp!

Det er ingen tvil om at Ringerike er en seriøs aktør i konkurransen om å være lokasjon for denne industrietableringen. Ringerike kommune har lenge jobbet sammen med grunneiere og Statkraft for å legge til rette for etablering av denne typen ny industri.

Spennende tider i Ringerike. Ordfører Kirsten Orebråten.

Det er Statkraft som håndterer dette på vegne av aktørene. Søknaden om Ringerike som lokasjon ble oversendt rett før helgen.

- Vi er svært fornøyd med at Ringerike enda en gang settes på kartet som lokasjon for ny industri. Vi har også fått svært gode tilbakemeldinger på det arbeidet Ringerikskraft og kommunens næringsteam har bidratt med, sier ordfører Kirsten Orebråten.

Siste endret: 29.04.2021