Du er her: Hjem / Aktuelt / Ringerike følger de nasjonale rådene

Ringerike følger de nasjonale rådene

Det er ingen grunn til å tvile eller være bekymret for at Ringerike ikke følger med i den situasjonen vi er i for tiden.

Følger nasjonale råd

Ringerike følger de nasjonale rådene for smittebegrensende tiltak og følger situasjonen nøye.

Vi ser også at vurderingen for dette er ulik i nabokommunene.

Slik vil det naturligvis måtte være da både smittebelastningen og størrelsen på kommunene varierer.

I Ringerike har vi opplevd lokale utbrudd av smitte, uten at vi av den grunn har kommet i en situasjon med behov for strengere tiltak enn å følge nasjonale råd og retningslinjer.

Solid organisasjon

Vi har en organisasjon som håndterer dette på en svært god måte. Hos oss har smittesporingen og testingen fungert svært bra. I kombinasjon med nasjonale retningslinjer for karantene og isolasjon har dette gjort at vi har beholdt kontrollen over situasjonen.

Som ordfører følger jeg situasjonen tett og deltar i de ukentlige møtene i beredskapsledelsen. Her får vi kommunelegens vurderinger og er til enhver tid forberedt på å ta de beslutninger det er behov for.

I løpet av denne uken har vi også deltatt i møte med FHI og Fylkesmannen i Oslo og Viken, sammen med de øvrige kommunene rundt denne bo- og arbeidsmarkedsregionen.

Etter de siste innstrammingene av de nasjonale retningslinjene ble ikke Ringerike oppfordret til ytterligere tiltak enn disse retningslinjene.

Kan endre seg raskt

Situasjonen kan imidlertid endre seg raskt. Derfor har vi planlagt for å kunne iverksette lokale tiltak hurtig. Kommunestyret er forberedt, og vil kunne bli innkalt med kort varsel for å vedta lokal forskrift om midlertidige tiltak.

Uansett er det fremdeles viktig at vi alle følger de grunnleggende smittevernrådene.

• Hold deg hjemme hvis du er syk
    • Vask hendene grundig
    • Hold god avstand og begrens antall nærkontakter

Jeg kan berolige innbyggerne med at vi følger med og at vi er godt forberedt på å håndtere denne situasjonen på en god måte. Også det som måtte komme.

Vi har god beredskap og en høy faglig kompetanse som gjør at vi kan ta de riktigste beslutningene ut i fra gode helse- og smittevernfaglige vurderinger.

Sammen skal vi få til dette, slik at Ringerike fremdeles vil være et trygt og godt sted.

Kirsten Orebråten
    Ordfører i Ringerike kommune