Du er her: Hjem / Aktuelt / Rødt nivå på ungdoms- og videregående skoler

Rødt nivå på ungdoms- og videregående skoler

Beredskapsledelsen har i dag besluttet at ungdomsskoler og videregående skoler i Ringerike kommune går over på rødt nivå fra tirsdag 23. mars. Dette vil foreløpig vare frem til 11. april.

En samlet vurdering

- Beslutningen er tatt etter en samlet vurdering av smittebelastningen lokalt, det gjeldende nivå i covid-19 forskriften (kapitel 5A), og i dialog med skolenes ledelse, sier varaordfører Dag Henaug.

- Målet er å bidra til å bremse smittespredning blant ungdom. Rødt nivå betyr at skolene skal driftes med forsterket smittevern med særlig fokus på å redusere antallet kontaktflater elevene har i løpet av skoledagen.

For elever i ungdomsskolen kan det bety opptil en dag med digital skole, sier Henaug.

For elevene i videregående skole vil det bety, at de fortsatt skal ha fysisk fremmøte på skolen i minimum 50% av undervisningstiden.

- De nasjonale veilederne for drift av skolene under pandemien følges og implementeres i hver enkelt skole ut i fra skolens rammer, sier Kommunalsjef for utdanning og familie Marianne Mortensen.

Elevene vil få informasjon fra sin egen skole om hvordan undervisningen blir tilrettelagt.

- Alle barneskoler og barnehager i Ringerike kommune opprettholder gult nivå, sier Mortensen.

Siste endret: 29.04.2021