Du er her: Hjem / Aktuelt / Ordførere fra Romania på studiebesøk til Ringerike

Ordførere fra Romania på studiebesøk til Ringerike

Ringerike kommune hadde 16 ordførere fra Romania på studiebesøk. Bakgrunnen for studiebesøket er samarbeid om godt styresett på regionalt og lokalt forvaltningsnivå mellom KS og de to kommuneorganisasjonene ACoR og AMR i Romania.

Utvalgt som besøkskommune

Prosjektet har en rekke komponenter, blant annet studieturer for fem grupper som skal få innblikk i hvordan norske kommuner arbeider med etikk, åpenhet, interessekonflikt og varsling mm. Samarbeidet har pågått siden begynnelsen av 2020, og er tildelt EØS-midler.

KS er kjent med det gode etikkarbeidet i Ringerike kommune og ba derfor om at den ene gruppen fikk besøke kommunen vår den 15. og 16. november 2021.

Innholdsrike dager

Line Østvold og Siri van Kervel Røskaft har hatt ansvaret for å arrangere og administrere besøket. Det ble to spennende og lærerike dager hvor flere ansatte i kommunen har bidratt med gode foredrag om blant annet etikk – og antikorrupsjon. Line og Siri oppsummerer de to dagene som svært vellykket.

Foto: Foredrag i kommunestyresalen

- Ordførerne var svært imponert over kommunens arbeid og vil ta med seg erfaringer og læringspunkter tilbake til hjemlandet. Ordførerne fikk også en gåtur rundt elvelangs, og omvisning av vår flotte Benterud skole. En slik moderne og flott skole hadde de aldri sett tidligere.»

Foto: Elvelangs

Det ble også gjennomført en hyggelig middag på Klækken hotell, hvor kulturskolen bidro med et flott sangbidrag ved sangelev Dina Gustavsen Nysveen (16) og Jørgen Tangen Bendikssen.

Foto: Dina Gustavsen Nysveen (16) og Jørgen Tangen Bendikssen.

Arbeid med etikk- og antikorrupsjon

Ringerike kommune synes det er flott å kunne være foregangskommune i arbeidet med etikk- og antikorrupsjon, og er svært fornøyd med at studiebesøket ble så vellykket.

Les mer om kommunens arbeid med

Etikk- og antikorrupsjon

Siste endret: 07.12.2021