Du er her: Hjem / Aktuelt / Samarbeid om entreprenørskap i skolen

Samarbeid om entreprenørskap i skolen

Ringerike kommune ved ordfører har signert medlemskapsavtale med Ungt Entreprenørskap Buskerud. Avtalen skal bidra til å fremme  ennå mer entreprenørskapsarbeidet  for barn og unge i kommunen.

Forpliktende samarbeid

Visjonen til Ungt Entreprenørskap (UE) er å inspirere unge til å tenke nytt og skape verdier i sitt lokalsamfunn.

Den nysignerte avtalen skal bidra til å fremme entreprenørskapsarbeidet i kommunen ved å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Gjennom avtalen forplikter både Ungt Entreprenørskap Buskerud (UEB) og Ringerike kommune til å jobbe for å få til flere aktiviteter på Ringerike.

UEB forplikter seg til å:

• Dele ut gratis læremateriell til gennomføring av UEs programmer
    • Være en pådriver til entreprenørskapsarbeidet gjennom å besøke skoler i kommunen
    • Gi tilbud om lærerkurs og erfaringsutvekslinger for lærere
    • Hjelpe til med rekruttering av veiledere fra lokalt arbeidsliv til gennomføring av UEs programmer
    • Veilede ved oppstart og gennomføring av UEs programmer

Ringerike kommune forplikter seg til å:

• lmplementere entreprenørskapsarbeidet i kommunale planer
    • Motivere kommunens skoler til å ta i bruk entreprenørielle metoder
    • Bidra med veiledere til gjennomføring av UEs programmer.

I tillegg forplikter kommunen seg til å bidra med å finansiere UEB med en årlig medlemskontingent på kr 100.000.

- Målet med medlemsskapet er å tilrettelegge for at ennå flere barn og unge kan trene på å tenke nytt, samarbeide med andre og bidra til å skape verdier i sitt lokalsamfunn, sa ordfører i Ringerike Kommune, Kjell B. Hansen.

Ordfører Kjell B. Hansen og Erlend Eggen, leder i Ungt Entreprenørskap Buskerud signerte medlemsavtalen 21.11.18. Foto: UEB

Om organisasjonen og samarbeidet lokalt

Ungt Entreprenørskap Buskerud er en ideell forening, basert på medlemskap. Foreningen er en aktiv medspiller i spennet mellom skole og arbeidsliv. Organisasjonen har et bredt sammensatt styre, og er knyttet sammen i et nasjonalt nettverk, der alle fylker er med.

UE har utviklet programmer som kan brukes både i grunnskole, videregående og til høyere utdanning.

Les mer om Ungt Entreprenørskap Buskerud

Barne-og ungdomskolene på Ringerike har i flere år hatt samarbeid med UEB gjennom programmene " Vårt lokalsammfunn" (5. trinn), Ungdomsbedrift og Innovation Camp (ungdomskole).

På barnetrinnet blir elevene bedre kjent med samfunnet rundt seg, yrker, velferdsstaten, lønn, skatt og demokrati og utfordret til å påvirke utviklingen av sitt eget lokalmiljø.

Elever på ungdomstrinnet får muligheten til å virkeliggjøre egne ideer ved å etablere elevbedrifter etter samme prinsipper som i næringslivet og å delta på Innovation Camp.

Flere lokale ungdomskoler til fylkesfinalen i Innovation camp

Innovation Camp er en treningsleir i kreativitet og nyskaping for ungdomskoleelever som mange av de lokale ungdomskolene har vært med på.

Elevene får et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skal presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom.

Forrige uke var det mellomrunde for Hallingdal, Ringeriksregionen og midtfylket på Universitetet i Sør- Øst Norge, campus Ringerike.

Det var hele 4 lokale ungdomsbedrifter som gikk videre og fikk finaleplass på Innovation Camp i Drammen 13. februar:

• Bus tracker EB, Veienmarka ungdomskole
    • High ambitions EB Smart-sikkerhetsbeltet, Veienmarka ungdomskole
    • AsTN EB, Tyristrand ungdomsskole
    • Quickttering EB, Haugsbygd ungdomsskole

I tillegg gikk også en gruppe fra Flå til finalen.

I fylkesfinalen møter vinnerene elever fra resten av fylket, og skal konkurrere i kategoriene «Vinner av Innovation Camp», «Beste salgsteam», «Beste stand» og «Mest bærekraftige elevbedrift».

I forkant av finalen inviteres alle finalegruppene til «Design Workshop» i Drammen. Her jobber de sammen med studenter på Visuell kommunikasjon, og får designet visuell profil med logo, brosjyrer, plakat og t- skjorter som de kan bruke i finalen.

Vi gratulerer ungdomskoleelevene og ønsker lykke til i februar!

vinnere og jury mellomrunde Innovation camp

Glade vinnere av mellomrunden fra Ringerike og Flå sammen med juryen. Foto:UEB

Siste endret: 28.11.2018