Du er her: Hjem / Aktuelt / Sammen om ensomhet i desember

Sammen om ensomhet i desember

Vi ønsker å bidra til ett rausere og mer inkluderende lokalsamfunn, og forebygge ensomhet og utenforskap.  Derfor setter vi i gang flere trivselstiltak, og ønsker å få til en folkebevegelsen mot ensomhet.

Folkebevegelse mot ensomhet

Det er mange som har blitt ekstra isolerte under pandemien, og sjelden får seg en prat med en annen. Førjulstiden kan føles ekstra tung og ensom for mange. Ensomhet finnes i alle aldersgrupper og samfunnslag.

- Vi ønsker å mobilsere de som vil hjelpe til, og få til en folkebevegelsen mot ensomhet, sier frivillighetskoordinator i Ringerike kommune, Henriette Bråthen.

Med Skravlekoppen viser du at du gjerne tar en prat

Ringerike er en stolt "Skravlekopp-kommune". Lokale kafeer og serveringssteder er skravlekopp-ambassadører ved at de grønne koppene med skravlekopp logo bare venter på å bli brukt.

Slik bruker du Skravlekoppen:

• Be om å få drikken din i en Skravlekopp når du bestiller.
    • Hvis du er den første som drikker av en Skravlekopp, viser du at du gjerne tar en prat.
    • Sett deg gjerne ved siden av noen andre som drikker av Skravlekopp og slå av en prat.
    • Sørg for å hold avstand, vask hendene og vær hjemme om du er syk

Personer kan også bli ambassadører, og denne uken møttes noen av de på kafeen til Kirkens Bymisjon på Søndre Torv.

Reni Odden, Henriette Bråthen og ordfører Kirsten Orebråten i Ringerike Kommune. Foto: Anne Gro Christensen, Ringerikes Blad

Skravlekopp

Det er mange måter å skravle på

Ensomhet er like så mye et samfunnsproblem som en personlig utfordring,  og det betyr at vi i felleskap må ta ansvar og bidra til å inkludere menneskene rundt oss. Det er fullt mulig å skravle, og samtidig sørge for at vi følger reglene for smittevern.

- Vær kreativ i måten vi møtes på! Hva med å invitere til skravletur, telefonskravling, sende brev eller invitere hverandre til digital skravling? foreslår Henriette.

Skravlekopp sin egen kampanje «Sammen i Desember», er et eksempel hvordan vi kan gjøre førjulstida litt mindre ensom for oss selv og andre.

Kampenjen oppfordrer så mange som mulig til å gå turer, og sette av tid til en prat i ukene fremover. Det å få komme seg ut en tur er godt for alle, og en hyggelig telefon kan gjøre dagen så mye bedre. Målet med kampanjen er at så mange som mulig skal få et hyggelig møte med en annen person før jul.

God skravletur!

Sammen i desember