Du er her: Hjem / Aktuelt / «Sitterede» avduket

Innhold

  «Sitterede» avduket

  Det var mange spente barneansikter å se da skulpturen "Sitterede" på Benterud skole endelig ble avduket mandag 29. august. «Sitterede» er en del av den offentlige utsmykkingen ved skolen og skulpturen er laget av billedhoggeren Julia Vance.

  Skulptur til å kjenne på og klatre i

  Sitterede Sitterede foran Benterud skole

  Alle elevene og ansatte var til stede da ordfører Kirsten Orebråten og konstituert kommunalsjef Utdanning og familie, Jarle Hjelmesæth Hildeskår, avduket den flotte marmorskulpturen. «Sitterede» er hugget ut av en stor marmorblokk, og ferdig veier skulpturen over 5 tonn. Skulturen står utenfor lekeområdet til de yngste elevene og kan brukes til å klatre i, slappe av i, føle på eller hvile øynene på. 

  Sitterede avduket Sitterede avdukes Benterud - avduking

  Ved avdukingen viste Julia Vance fram verktøyet hun har brukt under arbeidet med den store skulpturen og hun hadde med seg en pose med «magisk» marmorstøv som hun spredte ut over området. 

  Julia Vance med magisk støv Elever på sitterede

  Representanter for elevrådet var de første som fikk krype igjennom hullet i skulpturen. Med seg fikk de en liten marmorbit i en rød tråd, som en spesiell hilsen fra Julia. Hun inviterte deretter alle elevene til å komme å prøve hullet og kjenne på skulpturen, og det var veldig populært.

  – Responsen fra elevene var fantastisk, sa en meget fornøyd Julia Vance etter avdukingen. 

  Elever i 6. og 7. klasse hadde skrevet dikt i forbindelse med avdukingen, diktene ble framført av 3 av elevene. Avdukingen ble ledet av konstituert rektor Inger Marie Skjolden. 

   

  Offentlig utsmykking

  "Sitterede" er laget på oppdrag av Ringerike kommune og er den del av den offentlige utsmykkingen knyttet til Benterud skole. 

  Et kunstutvalg hvor elever, ansatte, byggherre og skoleeier var representert, har hatt idéer og ønsker til kunst som passet spesielt godt til bygget. Det var et klart ønske om utendørs utsmykning i varig materiale og som gir et varig uttrykk. Angela Barco Barôn har ledet kunstutvalget og vært kunstfaglig prosjektleder.

  Julia Vance har også utformet alteret og døpefonten i nye Hønefoss kirke.

  Julia Vance Ordfører Kirsten Orebråten

   

  Siste endret: 18.11.2022

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?