Du er her: Hjem / Aktuelt / Sjekk at du står i manntallet!

Sjekk at du står i manntallet!

Alle som skal stemme ved høstens Stortingsvalg må være innført i manntallet på valgdagen. Det er viktig å sjekke at man står oppført riktig i manntallet så tidlig som mulig. Velgerne føres inn i manntallet i den kommunen de var registrert med sin bostedsadresse 30. juni i valgåret.

Manntallet er tilgjengelig på Ringerike rådhus

Manntallet er en fortegnelse over stemmeberettigede personer i kommunen, og alle som skal avlegge stemme ved valget må være oppført i manntallet.

Manntallet for Ringerike kommune er nå lagt ut for offentlig ettersyn i resepsjonen på Ringerike rådhus i Osloveien 1.

Manntallet ligger ute til offentlig ettersyn frem til valgdagen 13. september 2021.

Bosatt i utlandet over lang tid?

Personer som har vært bosatt utenfor landet i mere enn 10 år sammenhengene, må søke om å bli innført i manntallet i den kommunen vedkommende sist var registrert som bosatt.

Feil i manntallet?

Dersom du mener noe er uriktig innført eller utelatt fra manntallet i kommunen, kan du kreve at valgstyret undersøker og eventuelt retter feilen.

Kravet om retting skal være skriftlig og begrunnet, og skal sendes valgstyret i Ringerike kommune via postmottak@ringerike.kommune.no eller per post til postboks 123, Sentrum, 3502 Hønefoss.

Søknad om innføring i manntall finner du her

Informasjon om stemmerett og manntall finner du her

Ytterligere informasjon om valget finner du her

Siste endret: 23.07.2021