Du er her: Hjem / Aktuelt / Sommerskolen Ringerike

Sommerskolen Ringerike

Vi har fått tilskudd til sommerskoletilbud fra regjeringen, og Ringerike kommune tilbyr gratis sommerskolen til alle elever i Ringerike kommune som skal begynne i 5. – 8. trinn til høsten. Vi er glade for å kunne tilby ulike organiserte aktiviteter hele fire uker i sommer.

Trygt, aktivt og sosialt læringsmiljø

Regjeringen har gitt tilskudd til sommerskoletilbud på grunn av koronapandemien, og  Ringerike kommune har fått tildelt 3,1 millioner.

Sommerskolen Ringerike er gratis, og er for alle elever i Ringeriksskolen som starter i 5.- 8. trinn høsten 2021.

Målet for sommerskolen er å kunne gi elevene en positiv uke hvor de kan lære noe nytt både faglig og sosialt i et trygt, aktivt og sosialt læringsmiljø.

Vi vil tilby ulike organiserte aktiviteter i fire uker av skolens sommerferie, og det blir sommerskoletilbud i uke 25, 26, 31 og 32.

De fleste aktivitene vil foregå i nærheten av Hønefoss sentrum, men vi vil også tilby en aktivitetsuke på Hallingby, Sokna og Tyristrand.

Mange ulike aktiviteter

Vi jobber med å sette sammenhvilke kurs som skal arrangeres. Alt er ikke klart enda, men nedenfor er en foreløpig oversikt over aktivitetene som vil foregå i løpet av sommerukene:

• Svømmekurs på Ringeriksbadet
    • Forskerfabrikken
    • To-dagers kurs med overnatting med Fossen Friluft
    • Kreativt verksted med Ringerike Kulturskole
    • Kurs i matematikk, fysikk og koding
    • Ridekurs
    • Forfatter og fortellerverksted
    • Aktivitetsuke på Hallingby, Tyristrand, Sokna og Hønefoss
    • Aktivitetsuke med #freezone for neste års 8. trinn
    • Aktivitetsuke med ungdomskontaktene for 8.- 9. trinn.

Kursholdere er både ansatte i kommunen, privat næringsliv og studenter.

Påmelding åpner snart

Påmelding til Sommerskolen Ringerike blir åpnet i midten av mai, og du melder seg på via våre nettsider. Når du melder deg på, velger du hvilke kurs og uker du ønsker å delta på.

Vi prioriterer at flest mulig skal få et tilbud, og vi gleder oss til å se mange på sommerskolen Ringerike!

Siste endret: 29.04.2021