Du er her: Hjem / Aktuelt / Stor opprydding pågår

Innhold

  Stor opprydding pågår

  Flommen gjorde mye skader i Nordre park og Glatvet, Elvelangs og på Bystranda. Ringerike kommune jobber nå med å få ryddet opp og satt i stand områdene etter skadene. Noen steder er skadene såpass store at det vil gå noe tid før områdene kan brukes igjen.

  Nordre park og Glatvedt

  Det har blitt store skader og mye utvasking i området, og her må det gjøres omfattende tiltak for å sette istand og gjøre nødvendige flomsikringstiltak. Videre må tiltakene prosjekteres og settes ut på anbud før arbeidene kan gjennomføres. Det vil snarlig bli rydder opp i kvist og annet som har kommet med vannet, og vi kommer også til å gjøre noen mindre justeringer på området som er avsperret. Gangbrua fra Tippen og over til Gledeshuset kommer fortsatt til å være stengt.

  Elvelangs (fra pumpestasjonen på Tippen og ned til Aabenraagate)

  Det er gjennomført stabiliseringstiltak i skråningen mot krematoriet, og ryddet opp i grus og annet som har kommet som en følge av flommen. Det vil bli gjennomført feiing, rydding av kvist og kvast og rengjøring av rekkverk før Elvelangs åpnes opp igjen. Vi tar sikte på å kunne åpne opp for ferdsel igjen før helga. Lyspullertene har blitt skadet av vannet, og det vil gå noe tid før disse er satt istand.

  Stien rundt Schjongslunden og Bystranda

  På stien og på Bystranda er det mye leire og gjørme, som må tørkes opp før vi kan få gjort tiltak. I tillegg så trengs det også opprydding av kvist og annet som har kommet med flommen. Her vil været og ikke minst opptørkingen påvirke fremdriften.

  Treningsapparatene på Bystranda har blitt ødelagte og kan ikke brukes uten større tiltak. Det vil gå noe tid før skadene er utbedret.  

  Bildet viser Bystranda med treningsapparatene etter flommens herjinger. Dronefoto.

  Bildet av Bystranda tatt 11. september. (foto: Tom-Erik Bakkely Aaheim)

  Siste endret: 21.09.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?