Du er her: Hjem / Aktuelt / Mye smitte i Ringerike

Mye smitte i Ringerike

Det er i dag, fredag 23.07.21 frem til kl.15, meldt om ytterligere 11 nysmittede i Ringerike kommune og totalt er det nå avdekket 56 nysmittede i Ringerike kommune siden mandag.

Ungdommer smittet

Det er en betydelig økning i antall smittede de siste dagene.

De fleste, nær 90 % av de smittede, er i aldersgruppen 16-25 år og alle er knyttet til private sosiale sammenkomster og fester i dagene 15.-18. juli 2021.

Varsle dine nærkontakter

Smittesporingsarbeidet er svært omfattende og vi har satt inn ekstra ressurser.  Vi har til nå identifisert mer enn 600 nærkontakter, men har ikke kapasitet til å kontakte alle. Vi prioriterer å ringe til de som er bekreftet positive for å kartlegge og gi informasjon om smitte og utbruddshåndtering. Vi ber også alle som er bekreftet positive om å informere sine nærkontakter, oppfordre dem til teste seg og gå i karantene.

Samtidig ber vi alle som har deltatt i de aktuelle sosiale sammenkomster og fester om å bidra til å begrense smittespredning.

Vært på fest? Test deg!

Vi ber alle ungdom som har vært på fest eller annen sosial sammenkomst, er nærkontakter eller har symptomer om å teste seg. Oppfordringen gjelder uansett om du er vaksinert eller tidligere har hatt covid-19 infeksjon.

Testen kan bestilles her.

Vi åpner samtidig - med bistand fra Røde Kors - for drop-in-testing (uten timebestilling) på vår teststasjon i sentrum denne helgen.

Drop-in- testing er åpen for ungdom som har symptomer eller er nærkontakter uansett vaksinestatus. Dere kan møte opp uten timebestilling ved kommunens teststasjon i Storgata 11, inngang fra Norderhovsgata, lørdag 24. og søndag 25.juli fra kl.13-15.

Reisende som trenger test som følge av inn eller utreise henvises i denne og neste uke til testing i private institusjoner.

Utsett festen med vennene

For å bremse smittespredningen i ungdomsmiljøet et det nødvendig at alle bidrar til å begrense sin aktivitet og antall kontakter i den kommende uken. Vi anbefaler derfor sterkt at fester og andre sosiale sammenkomster begrenses, og at vor- og nachtspiel avlyses i denne helgen og i uken som kommer.  Det gjelder særlig i ungdomsmiljøene.

Siste endret: 25.08.2021