Du er her: Hjem / Aktuelt / Totalforbud mot åpen ild

Innhold

  Totalforbud mot åpen ild

  Ringerike brann- og redningstjeneste innfører totalforbud mot åpen ild i inn-og utmark fra fredag den 9. juni klokka 15.00.

  Stor brannfare

  Totalforbudet mot bruk av åpen ild iverksettes fra fredag 9. juni. Grunnen er svært stor skogbrannfare.

  - Det har ikke kommet nedbør på mange uker, og det meldes heller ikke om nedbør de kommende ukene. Vi må alle ta ansvar slik at vi ikke bruker ild i innmark og utmark. Det er svært tørt i bakken nå, sier Tor Erik Jenshagen, innsatsleder i Ringerike brann - og redningstjeneste. 

   

  Bildet viser brannfolk som holder opp plakat med teksten om at det er stor skogbrannfare.

  Totalforbud: Nå er det ikke lov å benytte seg av åpen ild i Hole og Ringerike, forteller Tor Erik Jenshagen (foran) og Mathias Skaugrud i Ringerike brann- og redningstjeneste. (foto: Ringerike kommune)

  Gjelder i 3 uker

  Totalforbudet gjelder alle typer bruk av åpen ild, enten det er engangsgriller, kokeapparater, ved, kull eller brenning av hageavfall. Nå er det nei, til det meste.

  Bruk av grill i egen hage og på veranda er ikke forbudt, men vi ber om at alle vurderer risikoen og utviser stor forsiktighet, presiserer Jenshagen.

  Det er ikke bare Ringerike brann-og redningstjeneste som forbyr bruk av åpen ild. I går ble det innført forbud i Østfold, Follo og Romerike. 

  Forbudet gjelder for tre uker.

  - Totalforbudet gjelder for Hole og Ringerike.Det er ekstremt tørt og med den vinden vi har for tiden er det en ekstra stor fare for en hurtig spredning av en eventuell brann, presierer Jenshagen.

   

  Matias Skaugerud setter opp plakater med tekst om stor skogbrannfare på.

  Respekter forbudet! Nå henges det opp plakater flere steder i kommunen for å minne om den store skogbrannfaren i distriktet. (foto: Ringerike kommune)

  Annen brannfarlig aktivitet

  Annen brannfarlig aktivitet som kan forekomme i utmark er for eksempel bruk av skytebaner og skogsdrift. Ringerike brann- og redning er klar i sin oppfordring også til dem.

  - Vi ber også de som driver med andre aktiviteter i utmark som kan medføre brannfare som eksempelvis skogdrift, linjearbeid, kantklipping av veinettet, arbeid langs jernbanelinjer og arrangementer på skytebaner om å vurdere risikoen for brann, etablere tiltak for å redusere risikoen til et akseptabelt nivå og om nødvendig stanse aktiviteten helt.

   

  Siste endret: 21.09.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?