Du er her: Hjem / Aktuelt / Tusen takk til Røde Kors

Tusen takk til Røde Kors

Ringerike og Hole Røde Kors har gjort en uvurderlig innsats med å gjennomføre koronatestingen av innbyggere. Dette har vært et viktig arbeid og vi er svært takknemlige for at Røde Kors kunne etablere dette tilbudet så raskt, sier rådmann Tore Isaksen.

Uvurderlig innsats

Tirsdag denne uken møtte beredskapsleder Wenche Ravlo og koordinator Ann Karin Swang i Ringerike og Hole Røde Kors beredskapsledelsen i Ringerike kommune.

Der ble det fremhevet hvor viktig dette arbeidet har vært og hvor godt fornøyd både den politiske og administrative ledelsen i kommunen er for gjennomføringen.

Wenche Ravlo og Ann Karin Swang fra Ringerike og Hole Røde Kors.

Avhengig av frivillighet

Rådmann Tore Isaksen understreker at kommunen er avhengig av frivillig innsats, og han var imponert over hvor raskt Røde Kors snudde seg rundt og etablerte og driftet en profesjonell teststasjon.

- Noen få dager inn i krisen var Røde Kors i dialog med kommunens kriseledelse og etter en halv times møte var de i gang med å etablere teststasjonen. Etter dette har teststasjonen vært i kontinuerlig drift i omlag 10 uker og fra første dag ble det tatt tester. Dette imponerer, sa Tore Isaksen.

- For Røde Kors har dette vært en stor og krevende jobb. Vi sitter igjen med mye verdifull erfaring og lærdom. Gjennom dette har vi lært mye om hvordan slike oppgaver må løses og hvordan folk reagerer og oppfører seg i de ulike fasene av en krise, sier beredskapsleder i Ringerike og Hole Røde Kors Wenche Ravlo.

En organisasjon å være stolt av

Ringerike og Hole Røde Kors mobiliserer frivillighet blant annet til rednings- og beredskapsarbeid. Ringerike kommune har en beredskapsavtale med Røde Kors og det var gjennom denne avtalen samarbeidet om teststasjonen og beredskapshjelp i koronakrisen ble iverksatt.

- Vi er en organisasjon av frivillige og jeg er stolt over å være en del av dette og se den utrolige dugnadsgjengen som stiller opp når de trengs i samfunnet. Dette er mennesker med andre jobber og med vanlige liv som deg og meg, men de stiller opp når det gjelder, sier koordinator i Ringerike og Hole Røde Kors Ann Karin Swang.

Kjempeinnsats

I løpet av de 10 ukene teststasjonen har vært operativ er utført om lag 800 tester, og det er nedlagt om lag 450 timer frivillig innsats av 17 personer på 52 vakter.

- Enda en gang; en stor takk til vårt lokale Røde Kors og alle de som har bidratt til en kjempejobb i en krevende tid. Denne takken overbringer jeg også fra ordføreren, avsluttet rådmann Tore Isaksen.

Siste endret: 18.06.2020