Du er her: Hjem / Aktuelt / Støtter ungdommen i gjennom koronaisolasjon

Støtter ungdommen i gjennom koronaisolasjon

Ungdomskontaktene og Ungdomsplassen har gjennom hele koronakrisen hatt jevn kontakt med opptil 130 ungdommer og unge voksne. De fleste kjenner de fra før, og i koronatider er det godt å ha noen kjente å lene seg på, få pratet på telefon eller chatting på nett.

Møter ungdommen der de er..

Ungdomskontakten ville normalt vært ute og snakket med ungdommene der de er, på skolen, på Kuben eller andre steder i sentrum. Med stengte skoler og andre fritidstilbud har ungdommene fortsatt kunne nå Ungdomskontaktene via chat på nett eller telefon.

For noen sårbare ungdommer vil det å kunne snakke med en de kjenner fra før være alfa og omega i en slik situasjon og ungdomskontaktene har fått mange hyggelige tilbakemeldinger.

Jeg fyller 20 år på onsdag så da er jeg dessverre ikke tenåring lenger. Men takk for åra vi var samla på aktiv ungdom» Gutt 19 år

Typiske ting de vil snakke om kan være intriger mellom venninner, gjerne basert på misforståelser når man kun kommuniserer i sosiale medier og ikke ansikt til ansikt. De trenger av og til bare å lufte tankene litt, bekymrer seg for læretid/utdanning eller jobbsituasjon. Kanskje en kjeder seg litt og vil ha noen å gå en tur med. Ungdomskontakten er der for dem.

Ungdomskontaktene er mest ute blant unge på ungdomsskolene og 1. klasse på videregående, men på Ungdomsplassen er det tilbud videre til du er 23 år. Under Korona har de som jobber der aktivt tatt kontakt med de som tidligere har vært innom. De opprettet også en hjelpetelefon for unge, men det er stort sett de som har vært innom før, som tar kontakt nå under korona.

De er kanskje lærlinger, blitt permittert fra sin første jobb eller har ikke hatt noe. Nå har alle sittet hjemme, og da er det fint med litt støtte, enten en prat eller litt praktisk hjelp med nav-søknader. Man får gode relasjoner og det er tydelig at mange setter pris på kontakten.

«Du gjør en stor jobb for ungdommer, vi er takknemlige for at du finnes i livene våre og det du gjør for oss. Kommer aldri til å glemme din støtte og hjelpen du har gitt, glad i deg.» Gutt 22 år

Foreløpig starter de opp med møter ute med mindre grupper og god avstand, men det er ikke lenge til de kan ha litt aktiviteter igjen både gjennom Ungdomskontaktene og på Ungdomsplassen. Det er mer ungdommer ute nå, og Ungdomskontaktene kommer til å være mer og mer ute igjen.

«Ungdomskontakten og Ungdomsplassen har gjort en stor forskjell for mange ungdommer under koronakrisen, jeg er veldig stolt av dem og jobben de har gjort» sier enhetsleder Åshild G. Lad.

Følg Ungdomsplassen på Facebook

Film om Ungdomskontakten